Στο Εθνικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Βενιζέλος

Άρτι αφιχθείς από τις Βρυξέλλες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συμμετάσχει σήμερα με την ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αυτή την φορά στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Εκεί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,

που έχει ζητήσει από καιρό την εν λόγω συνεδρίαση, θα επιμείνει στην ανάγκη να σταματήσουν να εφαρμόζονται οριζόντιες πολιτικές και αντʼ αυτών, να υπάρξει πλήρης αξιολόγηση δομών και προσώπων, με στόχο την καλύτερη αξιοποίησή τους και την μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα των όποιων παρεμβάσεων στο Δημόσιο. Ειδικά στο θέμα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο, που θα συζητηθεί σήμερα, στη βάση και του ψηφισθέντος εσχάτως πολυνομοσχεδίου, το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι η ορθή αξιολόγηση των εργαζομένων είναι το άπαν και εννοεί να κάνει πράξη την υπόσχεση που έδωσε από την Κρήτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος ότι ουδείς συνεπής υπάλληλος έχει οποιονδήποτε λόγο να φοβάται ότι θα χάσει την θέση του.

Ο ίδιος, θα επιμείνει στην ανάγκη σαφών οργανοδιαγραμμάτων για κάθε υπουργείο και υπηρεσία αντίστοιχα, αλλά και στην τήρησή τους χωρίς αποκλίσεις από την στιγμή που θα εκπονηθούν. Σε αυτό το πλαίσιο, θα ζητήσει την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης με τον μέγιστο δυνατό συντονισμό μεταξύ των υπουργείων που εμπλέκονται σε κάθε μεταρρύθμιση, αλλά και την ίδια τη συνεδρίαση σε τακτά χρονικά διαστήματα του υπουργικού συμβουλίου, με στόχο την καλύτερη διαβούλευση και συνεννόηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά και την συλλογική λήψη αποφάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο Εθνικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποφασίστηκε με πράξη του υπουργικού συμβουλίου, ενώ στην συνεδρίαση θα συντονίζει ο καθʼ ύλην αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνεδρίαση θα λάβουν μεταξύ άλλων μέρος οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα