ΣΤΟ «ΦΩΤΟ ΦΙΝΙΣ» ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το βάρος στο κυβερνητικό του πρόγραμμα, αλλά και τις ανοιχτές συγκεντρώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου ρίχνει το ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρός του, δε, ετοιμάζεται για το δεύτερο κύμα εξόρμησής του στην περιφέρεια από σήμερα ως και την Κυριακή.


Με το βλέμμα στην αυριανή μεγάλη εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Μέγαρο Καρατζά, επί της οδού Αιόλου, όπου και θα παρουσιάσει στο σύνολό του το κυβερνητικό

πρόγραμμα του κόμματος, ταξιδεύει σήμερα σε Τρίπολη και Αχαΐα ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη συγκέντρωση που θα μιλήσει το βράδυ στην Πάτρα μάλιστα, το «παρών» θα δώσει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που πολιτεύεται στην Αχαΐα.

Στην αυριανή εκδήλωση, στην Αθήνα, λίγο πριν επισκεφθεί την Κομοτηνή το βράδυ, ο κ.Βενιζέλος θα αναλύσει διεξοδικά τις προτάσεις του κόμματός του για την ‘επόμενη μέρα’ των εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στην ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας σε βάθος τριετίας, αντί δύο ετών, ενώ θα επαναλάβει τη δέσμευσή του για κανένα νέο φόρο, αλλά και για σταδιακή μείωση των έκτακτων εισφορών. Ιδιαίτερο βάρος θα ρίξει στην ανάγκη ρευστότητας και άρα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και την ανάγκη «επαναπατρισμού» των καταθέσεων που έχουν βγει στο εξωτερικό. Θα επικεντρώσει ακόμα στην επιχειρηματικότητα των νέων, την καινοτομία και την ανάπτυξη, ενώ θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις και για την καταπολέμηση της ανεργίας, ειδικά στις μικρές ηλικίες. Θα προτείνει τέλος θεσμικές παρεμβάσεις για το κράτος και το πολιτικό σύστημα, ενώ θα αναφερθεί και σε σειρά θεματικών πρωτοβουλιών για την αγροτική πολιτική, την εκπαίδευση, την υγεία κ.α.

Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την αγροτική πολιτική θα αναπτύξει λεπτομερέστερα, όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Κυριακή το μεσημέρι, περιοδεύοντας στη Λάρισα, ενώ το ίδιο απόγευμα θα μιλήσει στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος στον προβλήτα Α του Λιμένα Θεσσαλονίκης. Στη συγκέντρωση πάντως που ποντάρουν πολλά στο ΠΑΣΟΚ, καθώς θα δώσει το μήνυμα όπως ευελπιστούν για πρωτιά του κόμματος στις εκλογές, είναι εκείνη που -εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου- θα πραγματοποιηθεί την προπαραμονή των εκλογών, Παρασκευή 4 Μαΐου στο Σύνταγμα. Ο συγκεκριμένος μάλιστα χώρος επιλέχθηκε κατά την Ιπποκράτους και για συμβολικούς λόγους, καθώς η ανάδειξη συμβόλων όπως το κτίριο της Βουλής για τη Δημοκρατία, αποτελεί σήμερα ανάγκη…

Keywords
Τυχαία Θέματα