Στο μυαλό του Βενιζέλου… οι εκλογές

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων, αν σκέφτεται κάποιον που θα μπορούσε να διεκδικήσει τη θέση του Κάρολου Παπούλια ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις εκλογές του 2015, μια και ο πρωθυπουργός είχε πει πως δεν έχει κάποιον στο μυαλό του, αν και δεν θα ήταν

αντίθετος σε ένα πρόσωπο από την Αριστερά.

Αντιστοίχως, ότι δεν έχει κάποιον στο μυαλό του, υποστήριξε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, διευρύνοντας πάντως την …γκάμα από την οποία θα μπορούσε να επιλεγεί ο υποψήφιος Πρόεδρος. «Δεν είναι ανάγκη να είναι από την Αριστερά. Μπορεί να είναι ένας αριστερός διανοούμενος, μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που έχει τιμήσει την χώρα στο εξωτερικό, μια μεγάλη καλλιτεχνική προσωπικότητα», είπε…

Από εκεί «πιάστηκε» και ο δημοσιογράφος για να επιμείνει, εκμαιεύοντας την ατάκα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης «δεν θα ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης μία τέτοια λύση;».

Πάντως η αναφορά στον Θεοδωράκη προκάλεσε αρνητικά σχόλια αφού ο Βενιζέλος γνωρίζει ότι για λόγους ηλικίας και υγείας ο Μίκης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν τον Μίκη, «ακόμη κι αν μπορούσε ο Μίκης θα προτιμούσε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές παρά να δώσει ο ίδιος παράταση σε μια κυβέρνηση που υπηρετεί το μνημόνιο. Είπε κάτι που γνωρίζει ότι δεν μπορεί να γίνει μόνο και μόνο για να πουλήσει πνεύμα δημοκρατικότητας» σχολίαζαν.

Μάλιστα κάποιοι που γνωρίζουν τις απόρρητες συζητήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι συμφωνία για τον ΠτΔ δεν πρόκειται να υπάρξει και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα