ΣΤΟ «ΠΕΡΙΜΕΝΕ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ

Στελέχη τραπεζών θεωρούν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο, ή το αργότερο τη Δευτέρα το πρωί πριν το άνοιγμα των αγορών θα υπάρξει τοποθέτηση των Γάλλων ακόμα και στην περίπτωση που επιδιώξουν και περαιτέρω παράταση χρόνου. 

Στο «περίμενε» κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής η Credit Agricole τα επιτελεία των εγχώριων τραπεζών τα οποία μάταια ανάμεναν την πολυπόθητη ανακοίνωση για την τύχη της Emporiki Bank.

Παρά

τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί στην Αθήνα δεν υπήρξε η παραμικρή διαρροή για τις προθέσεις των γάλλων. Στελέχη τραπεζών πάντως θεωρούν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο, ή το αργότερο τη Δευτέρα το πρωί πριν το άνοιγμα των αγορών θα υπάρξει τοποθέτηση των γάλλων ακόμα και στην περίπτωση επιδιώξουν και περαιτέρω παράταση χρόνου. Σημειώνεται ότι είχε τεθεί προθεσμία στον γαλλικό όμιλο να αποφασίσει για το ποια από τις τρεις προτάσεις θα επιλέξει μέχρι αύριο Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι πρόταση για την απόκτηση της Emporiki Bank έχουν καταθέσει η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank και η Alpha Bank.

Οι απανωτές αναβολές –αν τελικά δεν ανακοινωθεί κάτι μέσα στο Σαββατοκύριακο- δημιουργούν ανησυχία για το ενδεχόμενο αναδίπλωσης των Γάλλων. Ασφαλώς κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποκλειστεί ωστόσο στελέχη τραπεζών το εκτιμούν ως απίθανο  καθώς οι Γάλλοι έχουν ανακοινώσει και δεσμευτεί επίσημα για την συναλλαγή. Μάλιστα μετά την ανακοίνωση του γαλλικού ομίλου για την αποχώρηση από την Ελλάδα το καλοκαίρι, η μετοχή της CA αποκόμισε σημαντικά κέρδη. Αναλυτές εκτιμούν ότι τυχών αναδίπλωση των Γάλλων θα είχε νομικές επιπτώσεις.

Με δηλώσεις του την προηγούμενη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού ομίλου κ. Jean-Paul Chifflet σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους τρεις διεκδικητές είναι σε εξέλιξη εκτιμώντας ότι είναι πιθανό να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Agricole σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο προσθέτοντας ότι και οι τρεις διεκδικητές έχουν κάνει πολύ καλές προσφορές. Σε ερώτηση για το πότε θα ολοκληρωθεί η συναλλαγή απάντησε: «σε λίγες εβδομάδες». Ο κ. Chifflet σημείωσε ότι το τίμημα για την μεταβίβαση της Emporiki Bank θα είναι συμβολικό στο 1 ευρώ.

Όποια εγχώρια τράπεζα απόκτηση την Emporiki Bank θα πραγματοποιήσει ένα αποφασιστικό βήμα για την διατήρηση του ιδιωτικού χαρακτήρα της καθώς η Emporiki θα «προικοδοτηθεί» από τους Γάλλους με πρόσθετα κεφάλαια ύψους 600 – 700 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα