ΣΤΟ ΣτΕ 3.000 ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ

Tρεις χιλιάδες Κρητικοί, όπως και πολλοί φορείς και σωματεία του νησιού προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων για την κατασκευή 33 αιολικών σταθμών (πάρκων) ισχύος 1.077MW.

Οι κάτοικοι του νησιού υποστηρίζουν ότι η δημιουργία των αιολικών πάρκων αλλάζει δραστικά προς το χειρότερο την ποιότητα της ζωής τους ,ενώ προσβάλλουν την επίμαχη απόφαση ως ι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Βασικό τους χαρτί αποτελεί ο ισχυρισμός ότι το 55% των αιολικών πάρκων (198 ανεμογεννήτριες)

θα εγκατασταθούν μέσα σε περιοχές του προστατευόμενου Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου Natura 2000, όπως και σε Ζώνες Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ). Ακόμη, είναι παράνομη η επίμαχη απόφαση της Διυπουργικής καθώς στο Ψηλορείτη όπου από το 2001 έχει ενταχθεί στο Δίκτυο των Ευρωπαικών Γεωπάρκων και στο Δίκτυο των Παγκοσμίων Γεωπάρκων της UNESCO προγραμματίζεται να εγκατασταθεί το 20% της δυναμικότητας των αιολικών πάρκων, δηλαδή 70 ανεμογεννήτριες.

Keywords
Τυχαία Θέματα