ΣΤΟ ΣτΕ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε ο σύλλογος συνταξιούχων Αγροτικής Τράπεζας και 17 μέλη του που στρέφονται κατά αποφάσεων του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τις οποίες επιβλήθηκε μείωση των κυρίων και των επικουρικών συντάξεων.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι δεν έχει προηγηθεί αναλογιστική μελέτη, και το όριο των 1.300 ευρώ είναι αυθαίρετο. Κατά την εκτίμησή τους αυτό δεν συνδέεται με λόγους σημοσίου

συμφέροντος, αλλά φαίνεται ο νομοθέτης να εκδικείται μία μόνο κατηγορία συνταξιούχων, θεωρώντας τους υπεύθυνους για το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας λόγω των σχετικά υψηλών συντάξεών τους.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν παραβιάζονται οι συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν το δικαίωμα στην ασφάλιση, την αρχή της αναλογικότητας, την αρχή της ισότητας και ταυτόχρονα παραβιάζονται το πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), ο ευρωπαϊκός κοινωνικός χάρτης και το Διεθνές Σύμφωνο για τα οικονομικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των Ηνωμένων Εθνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα