Στο τηλέφωνο Ομπάμα-Πούτιν για τα χημικά στη Συρία

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα επίσημα ο Λευκός Οίκος.

Στη διάρκεια αυτού του τηλεφωνήματος «ο πρόεδρος Ομπάμα και ο πρόεδρος Πούτιν εξέτασαν την κατάσταση, η οποία έχει διαμορφωθεί στη Συρία, κι ο πρόεδρος Ομπάμα υπογράμμισε την ανησυχία (που προκαλείται) από τα συριακά χημικά όπλα».

Παράλληλα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα υποδεχτεί τον Αμερικανό ομολόγο του Μπαράκ Ομπάμα πριν από την σύνοδο κορυφής της G20 που θα διεξαχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Ρωσία.

Σύμφωνα

με διπλωματικό σύμβουλο του Κρεμλίνου, οι δύο ηγέτες επιθυμούν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους όσον αφορά τα θέματα της τρομοκρατίας και της αντιμετώπισης της κατάστασης που διαμορφώνεται στη Συρία.

Όπως ανέφερε ο Γιούρι Ουσάκοφ ο πρόεδρος Ομπάμα τηλεφώνησε στον Πούτιν για να συζητήσουν τις προσεχείς επαφές τους, μεταξύ των οποίων και η επίσκεψή του λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου της G20 που προβλέπεται να γίνει στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Ουσάκοφ δεν έδωσε καμία άλλη λεπτομέρεια για την επίσκεψη αυτή, σημειώνοντας μόνο ότι θα έχουν άλλη μία επαφή, στο περιθώριο της συνόδου της G8, τον Ιούνιο στο Όλστερ.

Εν τω μεταξύ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ζήτησε εκ νέου σήμερα από τις συριακές αρχές να επιτρέψουν «χωρίς περιστροφές και άνευ προϋποθέσεων» σε μία ομάδα ειδικών του Οργανισμού να πραγματοποιήσει επιτόπιες έρευνες για τις καταγγελίες σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Ασάντ

Keywords
Τυχαία Θέματα