Στοχοποιεί Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Τα περισσότερα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν πως, ούτως ή άλλως, μετά τον δραματικό περιορισμό της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της κυβέρνησης (153 βουλευτές ψήφισαν το Μνημόνιο 3, ενώ το ΠΑΣΟΚ «έχασε» 6 βουλευτές και η ΝΔ έναν), το κυβερνητικό σχήμα θα μπει σε τροχιά αποσταθεροποίησης.

Έτσι,

ο επόμενος στόχος της Κουμουνδούρου είναι να πληγεί προσωπικά το προφίλ του Αντώνη Σαμαρά, το οποίο, όπως προκύπτει από ποιοτικά ευρήματα κυλιόμενων σφυγμομετρήσεων, ακόμη «αντέχει».

Εξ ου και χθες, ο Αλέξης Τσίπρας αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του επιτιθέμενος προσωπικά στον κ. Σαμαρά, σε μία προσπάθεια να του αποδώσει ακέραιο το πολιτικό κόστος από τα νέα μέτρα του τρίτου Μνημονίου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευσε την απουσία του κ. Σαμαρά από τη Βουλή με σκωπτικό τρόπο, «καλωσορίζοντάς» τον σε αυτή.  «Κύριε πρωθυπουργέ χαίρομαι που σας ξαναβλέπω σ’ αυτή την αίθουσα. Μαύρα μάτια κάναμε να σας δούμε. Πέρασαν 4 μήνες. Έχετε να ανεβείτε σ αυτό το βήμα από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής σας», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας την ευχή «να σας ξαναδούμε στις προγραμματικές δηλώσεις που θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση, που θα έχει κορμό τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ». Σε προσωπικό τόνο ήταν η επίθεση του κ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό και σε ό,τι αφορά στη βιωσιμότητα του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. «Μόνο εσείς και η Μέρκελ πιστεύετε ότι βγαίνει αυτό το πρόγραμμα», τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να επιστρέψει στον πρωθυπουργό τις κατηγορίες περί «παλαιοκομματισμού» (επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει τις κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της Βουλής), επικαλούμενος προσλήψεις ψηφοφόρων του –Μεσσήνιου- Αντώνη Σαμαρά στο Μουσείο Ακρόπολης, όταν ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν υπουργός Πολιτισμού. «Μας κατηγορήσατε για παλαιοκομματισμό εσείς που όταν ήσασταν υπουργός πολιτισμού στην κυβέρνηση Καραμανλή όσοι είχαν προσληφθεί με stage στο μουσείο Ακρόπολης ήταν από την Καλαμάτα», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα