Στοχοποιεί Δένδια ο ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διάβασαν προσεκτικά τη συνέντευξη του κ. Δένδια στα «Νέα» και κάθε άλλο παρά πήραν τις απαντήσεις που ζητούσαν. Συγκεκριμένα, στην Κουμουνδούρου εστιάζουν σε δύο φράσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης και υποστηρίζουν ότι αυτές «γεννούν ερωτήματα». Πρώτον, εκλαμβάνουν ως «υπεκφυγή» την απάντηση «θα αστειεύεστε τώρα» στην ερώτηση αν παρακολουθούνται τηλέφωνα πολιτικών και βουλευτών από την ΕΥΠ, καίτοι παρακάτω, στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Δένδιας επανέρχεται και το αποκλείει.

Συν τοις άλλοις, στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η άρνηση του κ. Δένδια να σχολιάσει «το παραμικρό για μια εν εξελίξει δικαστική έρευνα», όταν ερωτάται αν «δένουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι συνακροάσεις στην έρευνα για τις Σκουριές», προαναγγέλλει… εξελίξεις.

Προβοκάτσια

Στην Κουμουνδούρου παραμένει εδραία η υποψία ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει, με «αποκαλύψεις» σχετικά με τα κακουργήματα που έλαβαν χώρα στις Σκουριές, να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορουμένους για «σύσταση εγκληματικής συμμορίας», με απώτατο στόχο «να πείσουν τον κόσμο ότι είμαστε κι εμείς άκρο ή αλλιώς, η Χρυσή Αυγή από την ανάποδη», όπως λένε χαρακτηριστικά. Για το λόγο αυτό, έστω με καθυστέρηση, η αξιωματική αντιπολίτευση διαχωρίζει πλέον το κίνημα στη Χαλκιδική κατά της εξόρυξης χρυσού από τα κακουργήματα που τελέστηκαν: δηλαδή, τον εμπρησμό φορτηγών και μηχανημάτων της αναδόχου εταιρείας, αλλά και την απαγωγή εργαζομένων σ’ αυτή για εκφοβισμό. Ενδεικτικά, τον συγκεκριμένο διαχωρισμό έκανε ήδη από προχθές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνοντας με έμφαση: «Επιμένουμε: Στήριξη του κινήματος των Σκουριών για τον χρυσό, καταδίκη της καταδρομικής επίθεσης. Οι «βρομιές» της ΝΔ θα γίνουν μπούμερανγκ». Παράλληλα, ο κ. Παπαδημούλης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, κάλεσε την κυβέρνηση «να μην παίζει παιχνίδια με τη φωτιά» και κατήγγειλε τους «ακραίους του Μεγάρου Μαξίμου» πως «στήνουν προβοκάτσιες».
Όπως και να ‘χει, τις επόμενες ημέρες αναμένεται «βομβαρδισμός» ανακοινώσεων από την Κουμουνδούρου κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης, ο οποίος θα παραμείνει για μέρες, κατά τα φαινόμενα, στο στόχαστρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα