ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Καμία περίοδο χάριτος δε δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον νέο υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, παρότι ανέλαβε μόλις χθες τα καθήκοντά του.

Με δεδομένο ότι ο «τσάρος» της οικονομίας θα είναι ο βασικός εκτελεστής της μνημονιακής πολιτικής, η Κουμουνδούρου ήδη στοχοποιεί τον Γιάννη Στουρνάρα, όπως φαίνεται και από το… «αφιέρωμα» του κεντρικού

θέματος της εφημερίδας «Αυγή» που συνδέεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η εν λόγω εφημερίδα έχει κεντρικό τίτλο στο πρωτοσέλιδό της «Υπουργός υφέσεως και εκποιήσεως» και χαρακτηρίζει το Γιάννη Στουρνάρα ως «εκπρόσωπο της Τρόικα και των βιομηχάνων» και «υπέρμαχο του Μνημονίου και των ιδιωτικοποιήσεων».

«Αυτοπροσώπως η Τρόικα στην κυβέρνηση με την ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών από τον Γιάννη Στουρνάρα» γράφει η «Αυγή», προεξοφλώντας ότι ο νέος «τσάρος» είναι έτοιμος να προχωρήσει στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

«Τον πατενταρισμένο μνημονιακό Γιάννη Στουρνάρα επέλεξαν τελικώς οι τρεις συγκυβερνώντες πολιτικοί αρχηγοί Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης για τη θέση του υπουργού Οικονομικών μετά την παραίτηση του Βασίλη Ράπανου. Ο Γιάννης Στουρνάρας, μέχρι πρότινος διευθυντής του ΙΟΒΕ, Ινστιτούτου του ΣΕΒ, πρόσωπο με θητεία στον τραπεζικό και χρηματιστηριακό χώρο, αναλαμβάνει με κεντρική επιδίωξη την εκποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας» αναφέρει η «Αυγή», υπενθυμίζοντας ότι εδώ και καιρό, ο νέος υπουργός Οικονομικών αντιμετώπιζε τις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ως τη «λυδία λίθο» για τη δημοσιονομική ανάκαμψη της χώρας.

Η εφημερίδα της Αριστεράς αναφέρεται στο περίφημο «σχέδιο Αρχιμήδης» και γράφει: «Για την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας είχε παρουσιάσει, προ μηνών, μαζί με τον Στέφανο Μάνο, το περιβόητο «Σχέδιο Αρχιμήδης». Σύμφωνα με το σχέδιο επρόκειτο να μεταβιβαστούν αεροδρόμια, λιμάνια και άλλα κρατικά ακίνητα σε εταιρία με αντάλλαγμα 125 δισ. ευρώ έναντι εκτιμώμενης αξίας περίπου 300 δις ευρώ».

Επιτελείς της Κουμουνδούρου, μάλιστα, σημειώνουν στο matrix24.gr ότι «το σχέδιο Στουρνάρα για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θυμίζει κατά πολύ το περίφημο σχέδιο Treuhand», αναφερόμενοι στην διαβόητη εταιρεία που πούλησε… «για ένα κομμάτι ψωμί» -όπως σημειώνουν- όλη την δημόσια περιουσία της Ανατολικής Γερμανίας μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα