ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤ

11:20 5/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Επενδυτές και κερδοσκόποι τοποθετούνται υπέρ και εναντίων του ευρώ ώρες εν όψει της κρίσιμης σημερινής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τον καθορισμό των επιτοκίων. Προεξοφλούν μείωση του επιτοκίου κατά 0,25%.


Πονταρίσματα δισεκατομμυρίων ευρώ, υπέρ και εναντίων του κοινού νομίσματος, τοποθετούνται τις τελευταίες ώρες εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τον καθορισμό

των επιτοκίων. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ συνεδριάζει στις 14:45.

Η αγορά φαίνεται να έχει προεξοφλήσει την μείωση του επιτοκίου κατά 0,25% ωστόσο πληροφορίες χθες το απόγευμα έκαναν λόγο για μεγαλύτερη, αιφνιδιαστική, μείωση του επιτοκίου. Οι πληροφορίες αυτές προκάλεσαν ανησυχία στην αγορά συναλλάγματος και οδήγησαν σε νέα βύθιση την ισοτιμία ευρώ – δολάριο η οποία επέστρεψε στην περιοχή του 1,2520. Μετά τις νέες χθεσινές απώλειες το ευρώ έχασε περίπου το 75% των κερδών που είχε αποκομίσει μετά την σύνοδο της προηγούμενης εβδομάδας.

Η σημερινή απόφαση της ΕΚΤ για το ύψος του επιτοκίου, που σήμερα διαμορφώνεται στο 1%, θα επηρεάσει καθοριστικά την πορεία του ευρώ, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Η μείωση έχει προεξοφληθεί ωστόσο δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιη. Με δηλώσεις της η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστιάν Λαγκάρντ υποστήριξη ότι η ΕΚΤ έχει μεν ένα περιθώριο να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική της κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου όμως αυτή δεν θα είναι, με τα σημερινά δεδομένα, η καλύτερη πολιτική καθώς μέλη της ευρωζώνης, όπως η Γερμανία, δεν χρειάζονται μια μείωση επιτοκίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα