Στον «αέρα» η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση

Ο Παντελής Καψής ανέμενε την κατάληξη της χθεσινοβραδινής γενικής συνέλευσης στην Αγία Παρασκευή, εκτιμώντας ως πλέον πιθανή μία νέα αρνητική στάση των εργαζομένων. Έτσι και έγινε και από σήμερα το πρωί, στις τρεις συχνότητες της πρώην ΕΡΤ εκπέμπεται «σήμα», εν προκειμένω μία κάρτα που αντικαθιστά το μαύρο ή τις «μπάρες».

Το όνομα του μεταβατικού σχήματος που θα οδηγήσει στη ΝΕΡΙΤ είναι «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση», με αρχικά «ΕΔΤ» και, σύμφωνα με πληροφορίες,

οι κ. Γ. Στουρνάρας και Π. Καψής έχουν έρθει σε συμφωνία με ιδιωτικό στούντιο στην Παιανία προκειμένου από τις εγκαταστάσεις του να εκπεμφθεί τηλεοπτικό πρόγραμμα έως ότου επιτευχθεί συμφωνία με τους εργαζομένους της ΕΡΤ και το Δημόσιο αποκτήσει πρόσβαση στο κτίριο της Αγ. Παρασκευής.

Στόχος του κ. Καψή είναι να εκπεμφθεί ένα βασικό πρόγραμμα, ακόμη και με τηλεοπτικές σειρές τα δικαιώματα των οποίων είχε η ΕΡΤ, ενώ άγνωστο είναι πώς θα καλυφθεί το ειδησεογραφικό κενό καθώς σε πρώτη φάση συζητείται να εκπέμπονται ειδήσεις μέσω κρόουλ (δηλαδή να περιέχεται κάποια βασική ειδησεογραφία στο κάτω μέρος της οθόνης ως γραπτό μήνυμα) ή να αναμεταδίδονται τα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης της Βουλής ή ακόμη και του euronews.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Ο κ. Καψής μετά τις χθεσινές διευκρινήσεις προς το προσωπικό αλλά και τη ρύθμιση που περιλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο για τις αποζημιώσεις τους αναμένεται τις επόμενες ώρες – ημέρες να απευθύνει πρόσκληση για την απασχόληση 2.000 εκ των απολυμένων της ΕΡΤ στο νέο μεταβατικό σχήμα. Στα κυβερνητικά γραφεία δεν έχουν ψευδαισθήσεις ότι θα υπάρξει μαζική ανταπόκριση. Ωστόσο, ελπίζουν ότι η συμμετοχή του προσωπικού θα είναι τέτοια που αν δεν καθιστά πλήρως λειτουργικό το νέο σχήμα, τουλάχιστον θα οδηγεί σε αποδυνάμωση του μετώπου των εργαζομένων στην Αγία Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα