Στρατολογεί μαθητές η Χρυσή Αυγή

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» πολλοί μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων είναι ήδη «μέλη» της Χρυσής Αυγής.

«Βγάζαμε δικά μας αυτοκόλλητα, γράφαμε συνθήματα. Υπήρχαν όμως και κάποιοι που κοπανούσαν αλλοδαπούς στα φανάρια» αποκαλύπτει στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Δημήτρης, μαθητής της Γ’ Λυκείου, ο οποίος δηλώνει εθνικιστής και υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής.

«Κάποτε

ήταν μόδα η αναρχία. Απλά και μόνο για να πας κόντρα στο σύστημα. Έτσι και σήμερα υπάρχουν πολλοί νέοι που λένε ότι είναι εθνικιστές. Έρχονται με φούτερ του ελληνικού Στρατού ή με μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Ίσως το κάνουν και για τις κοπέλες» αναφέρει ο ίδιος.

Αντίστοιχα ο 15χρονος Αποστόλης, που μένει στη Δυτική Αττική λέει: «Όποιον Πακιστανό βλέπουμε τον κυνηγάμε. Όσους λόγους έχει η Χρυσή Αυγή να το κάνει έχουμε και εμείς» ενώ αποκάλυψε πως «Έχω χτυπήσει πολλούς. Δέκα, δεκαπέντε. Κάπου εκεί. Αν το μάθουν οι καθηγητές στο σχολείο λέω ψέματα ότι με προκάλεσαν».

Ο 14χρονος Γιώργος είπε από τη μεριά του «Δεν είμαστε χρυσαυγίτες. Σαν χόμπι το έχουμε. Όποιος δεν έχει χαρτιά πρέπει να τρώει ξύλο».

Οι μαθητές αρχίζουν να εκβιάζουν ακόμα και τους καθηγητές τους.«Θα σε περιμένουμε έξω αν δεν μας βάλεις καλό βαθμό» είπε στην εφημερίδα στέλεχος Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική.

Η προσέγγιση της Χρυσής Αυγής

Σύμφωνα με το καταστατικό της οργάνωσης, μέλη μπορούν να γίνουν μόνο ενήλικοι. Ωστόσο ο ανήλικος Δημήτρης εξηγεί στην εφημερίδα ότι στην πράξη δεν τηρείται ηλικιακό όριο, αλλά κανόνες εμφάνισης. «Σε καλούν σε συγκεντρώσεις ή πορείες. Αν δουν ότι το λέει η ψυχή σου ή έχεις καλό σωματότυπο ή γνωρίζεις άτομα σε εφοδιάζουν με σημαίες. Σε δεύτερο βαθμό τσεκάρουν αν αξίζεις όταν γίνει κάποια φασαρία. Έτσι γίνεσαι μέλος. Η συνδρομή των 20 ευρώ είναι του απλού υποστηρικτή, το κάνει ο οποιοσδήποτε».

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας σημειώνεται πως επίσημα, η Χρυσή Αυγή αρνείται ότι προσεγγίζει τον μαθητικό κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα