ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της τέταρτης νύχτας συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ και διαδηλωτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το θάνατο ενός 24χρονου από τα πυρά της αστυνομίας.

Περίπου 250 αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος των 500 διαδηλωτών

που πολιορκούσε το δημαρχείο της πόλης Αναχάιμ.

Οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ ζητώντας έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Μανουέλ Ντίαζ.

Ο Ντίαζ πυροβολήθηκε τρεις φορές στην πλάτη, τα πόδια και το κεφάλι.

Σύμφωνα με την αστυνομία θεωρήθηκε ύποπτος και στην προσπάθεια να τον ελέγξουν αντιστάθηκε. Μάλιστα άφησαν να εννοηθεί ότι ήταν μέλος συμμορίας και όπως είπαν φοβήθηκαν ότι οπλοφορούσε, κάτι που όμως δεν αποδείχθηκε.

Η μητέρα του 24χρονου διέψευσε ότι ο γιός της ήταν μέλος κάποιας συμμορίας, δήλωσε ότι είναι συγκινημένη από την υποστήριξη του κόσμου και κάλεσε τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται ειρηνικά. Κατέθεσε δε μήνυση στην αστυνομία ζητώντας τη διεξαγωγή δίκης.

Από την πλευρά του το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και ο δήμαρχος ζήτησαν τη διεξαγωγή έρευνας από το κράτος και το FBI προκειμένου να δουν αν παραβιάστηκαν τα κοινωνικά δικαιώματα του Μανουέλ Ντιαζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα