Συμφωνία για την απαγόρευση του ακροδεξιό NPD

Οι υπουργοί συμφώνησαν ομόφωνα να προτείνουν στους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, οι οποίοι θα συνεδριάσουν αύριο στο Βερολίνο, να παραπέμψουν το θέμα απαγόρευσης του κόμματος στη δικαιοσύνη.

Η κεντρική κυβέρνηση αλλά και οι αρχές δύο κρατιδίων διατηρούν πάντως επιφυλάξεις για τις νομικές συνέπειες που θα έχει η ενδεχόμενη παραπομπή της υπόθεσης εκ νέου στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Εγώ η ίδια και οι αρμόδιοι υπουργοί εξετάζουμε ακόμη

αν μπορούμε να υπερβούμε τους κινδύνους που συνεπάγεται η διαδικασία απαγόρευσης του NPD», δήλωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να καταπολεμήσουμε τον ακροδεξιό εξτρεμισμό στη Γερμανία”, πρόσθεσε, στο περιθώριο του συνεδρίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος που διεξάγεται στο Ανόβερο. «Απλώς θέλω να έχουμε καλές προοπτικές αν επιδιώξουμε την απαγόρευση του NPD», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Το NPD, που αυτοαποκαλείται “πατριωτική δύναμη”, έχει χαρακτηριστεί ρατσιστικό, αντισημιτικό και ρεβιζιονιστικό και πιστεύεται ότι συνδέεται με βίαιες νεοναζιστικές ομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα