ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη συγκαλείται αύριο στο υπουργείο Υγείας, με την συμμετοχή του υπουργού Εργασίας, αλλά και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ και του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μετά την πιθανή νέα πανελλαδική άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από τη Δευτέρα.

Της Βασιλικής

Αγγουρίδη

Με στόχο την εξεύρεση λύσης για την πληρωμή των Φαρμακοποιών και τον τερματισμό της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, πραγματοποιείται αύριο το πρωί έκτακτη διυπουργική σύσκεψη των υπουργών Υγείας και Εργασίας.

Στη σύσκεψη εκτός από τους Α. Λυκουρέντζο και Ι. Βρούτση, θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γ. Βουδούρης, ο Διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Θ. Αμπατζόγλου.

Στην ευρεία σύσκεψη θα αναζητηθούν οι τρόποι για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ απέναντι στους φαρμακοποιούς.
Πάντως, οι πληροφορίες θέλουν τον ΕΟΠΥΥ να μην έχει τα απαραίτητα κονδύλια, αλλά και τα υπόλοιπα ταμεία, από τα οποία μόνο μπορεί να δανειστεί χρήματα, επίσης να έχουν άδεια ταμεία.

Τα κακά τα μαντάτα από τον ΠΦΣ για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, που αναμένεται να βρεθούν σε νέα άρση της χορήγησης φαρμάκων με πίστωσης από τους Φαρμακοποιούς όλης της χώρα, ήρθαν μετα την καθυστέρηση στην καταβολή της δεύτερης δόσης των οφειλών του Οργανισμού για τον Απρίλη, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Παρασκευή.

Έτσι ο ΠΦΣ αποφάσισε να εισηγηθεί στους συλλόγους όλης της χώρας, εάν τα χρήματα δεν μπουν στους λογαριασμούς έως τις 30 Ιουνίου, να προχωρήσουν σε νέο πάγωμα της κανονικής εκτέλεσης των συνταγών του ΕΟΠΥΥ.

Θα πρέπει να θυμήσουμε πως οι Φαρμακοποιοί της Αθήνας συνεχίζουν να μη χορηγούν φάρμακα με πίστωση, τουλάχιστον έως τα τέλη του μήνα, δηλαδή την Παρασκευή, διεκδικώντας και την τακτοποίηση των χρεών του 2011, χωρίς μάλιστα να αποκλείουν και απεργιακές κινητοποιήσεις.

Εν τω μεταξύ, ασφαλισμένοι από όλες τις περιοχές της Αττικής, ακόμη και την Ηλιούπολη και τη Μάνδρα Αττικής, συρρέουν στα φαρμακεία του Πειραιά, ώστε να προμηθευτούν τα φάρμακα τους με πίστωση. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, αφού έχουν απευθυνθεί σε διάφορα φαρμακεία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, αναγκάζονται να γυρίσουν σπίτια τους με άδεια χέρια, αφού τα αποθέματα των Φαρμακοποιών έχουν στερέψει.

Οι παραγγελίες για αντικατάσταση των σκευασμάτων που παρουσιάζουν έλλειψη έχουν γίνει, αλλά άγνωστο είναι αν οι φαρμακευτικές εταιρείες θα τις καλύψουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα