ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ – ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Στο περιθώριο της Ολομελείας του ΟΗΕ, ο υπ. εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια. Ο Ελληνας υπουργός επαναβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι το Κυπριακό αποτελεί προτεραιότητα της Ελλάδος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε:

«Όπως είπε και ο κ. Πρόεδρος, και στο σχεδιασμό μας, και

στη στρατηγική μας, και στην καρδιά μας, εξέχουσα θέση έχει η Κύπρος, με τα όσα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί τον τελευταίο καιρό, μπροστά στην κοινή μας προσπάθεια να φτάσουμε κάποτε στην επίλυση ενός προβλήματος που μας ταλανίζει για περισσότερα από 35 χρόνια.

Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή στο Κυπριακό οφείλεται – και θα ήθελα να το επισημάνω για μια ακόμη φορά, στην απροθυμία της τουρκοκυπριακής πλευράς – και κατ’ επέκταση της τουρκικής – στο να εξευρεθεί μια λύση. Η κυπριακή κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αυτό τον καιρό δίνουν μία μάχη, με δυναμισμό και αξιοπρέπεια, επιχειρήματα και πειστικότητα.

Και σήμερα, μετά την εξαιρετική ομιλία που έκανε ο κ. Πρόεδρος, ο προβληματισμός που καλλιεργήθηκε στους κόλπους της κοινωνίας των εθνών, στον ΟΗΕ, δείχνει και πάλι τους δρόμους που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα