ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

18:30 6/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση τουΈλληνα υπουργού Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο.

Του Γιώργου Βλαβιανού

Με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι συναντάται αυτή την ώρα στο Κάιρο ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο Ελληνας υπουργός επισκέφθηκε την αιγυπτιακή πρωτεύουσα μαζί με τους ομολόγους του της Κύπρου,

της Ιταλίας και της Μάλτας για να δείξουν την έμπρακτη συμπαράστασή της Ευρώπης στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι Αιγύπτιοι προς τη δημοκρατία.

Νωρίτερα ο κ. Αβραμόπουλος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Τζουλιάνο Τέρτσι με τον οποίο συζήτησε κυρίως θέματα ενεργειακά και ιδίως το σχέδιο κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ που θα φέρνει στην Ευρώπη το φυσικό αέριο από την Κασπία.

Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Μόρσι ο Ελληνας υπουργός θα συναντηθεί και με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ με τον οποίο θα αναλυθούν όλα τα διμερή ζητήματα, οικονομική και πολιτική συνεργασία καθώς και ενεργειακά θέματα που τόσο απασχολούν και τις δύο χώρες.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα εκπροσωπήσει αύριο την Ελλάδα στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία ασκεί για το τρέχον εξάμηνο την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε..

Τα θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν τους υπουργούς κατά το Άτυπο Συμβούλιο είναι τα ζητήματα των υδάτινων πόρων και της εκπαίδευσης ως οριζόντιες πολιτικές καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα