Συνάντηση Μπραχίμι με την συριακή αντιπολίτευση

Ο Μπραχίμι συναντήθηκε με τον Χάσαν Άμπντελ Αζίμ, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Συντονισμού για τις Δυνάμεις της Δημοκρατικής Αλλαγής, η οποία αντίθετα με την ένοπλη αντιπολίτευση στο εσωτερικό της Συρίας ζητεί πολιτικές αλλαγές και μια ειρηνική μετάβαση.

Ο διεθνής απεσταλμένος αναμένεται επίσης να έχει συνάντηση με τον σύρο υπουργό Εξωτερικών Ουάλιντ αλ Μουάλεμ, σύμφωνα με πηγή του ΟΗΕ.

Ο διεθνής απεσταλμένος αναμένεται να συναντηθεί και με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ την Τετάρτη, «αν η συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών

πάει καλά», δήλωσε μια πηγή των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας στο λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μαγιαντίν.

Η Συρία κατηγορεί τον Μπραχίμι ότι είναι προκατειλημμένος μετά τις δηλώσεις του νωρίτερα φέτος όταν ζήτησε μια «πραγματική και όχι διακοσμητική αλλαγή» στη Συρία και κατηγόρησε τον Άσαντ ότι «αντιστέκεται στις επιθυμίες του λαού του».

Σε συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα στο τηλεοπτικό σταθμό αλ Μαγιαντίν, ο Άσαντ δήλωσε ότι θα καλωσόριζε τον Μπραχίμι στη Δαμασκό με την προϋπόθεση ότι «θα παραμείνει πιστός στην εντολή που έχει λάβει».

«Έχει αναλάβει μια διαμεσολαβητική αποστολή. Ο μεσολαβητής πρέπει να είναι ουδέτερος», είχε υπογραμμίσει ο Σύρος πρόεδρος.

Η επίσκεψη του Μπραχίμι στη Δαμασκό είναι η πρώτη που πραγματοποιεί ο διεθνής μεσολαβητής από τον Δεκέμβριο και γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών να πειστούν τα μέλη του αντιπολιτευόμενου Συριακού Εθνικού Συνασπισμού να λάβουν μέρος στη διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη της Γενεύης.

Keywords
Τυχαία Θέματα