Συνεχίζονται οι σοβαρές ελλείψεις καυσίμων στη Νέα Υόρκη

Στα 71 δισεκατομμύρια δολάρια ανέρχεται το τελικό κόστος των ζημιών που προκάλεσε ο τυφώνας Sandy στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, τον περασμένο μήνα. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ανέφερε χθες ότι το κόστος των ζημιών από την καταστροφική καταιγίδα στη πολιτεία του θα φτάσει στα 42 δισ. δολάρια. Από αυτά, τα 32 δισ. θα πάνε στην αποκατάσταση των ζημιών και άλλα 9 δισεκατομμύρια για την λήψη προληπτικών μέτρων. Ο Κουόμο δήλωσε ότι η πολιτεία του θα ζητήσει ομοσπονδιακή οικονομική βοήθεια.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Μάικλ Μπλούμπεργκ ανέφερε ότι η πόλη της Νέας Υόρκης υπέστη ζημιές ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Την περασμένη εβδομάδα ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι, Κρις Κρίστι, ανέφερε ότι η πολιτεία του υπέστη επίσης ζημιές ύψους 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο τυφώνας που έπληξε την ανατολική ακτή των ΗΠΑ στις 29 Οκτωβρίου προκάλεσε χάος, πλημμύρες και εκτεταμένα προβλήματα στο σύστημα συγκοινωνιών της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και στην ηλεκτροδότηση, αφού ορισμένες περιοχές έμειναν για ημέρες χωρίς ρεύμα.

Μεγάλες ελλείψεις σε καύσιμα

Υπολογίζεται ότι περίπου το 70% των πρατηρίων στη Νέα Υόρκη και στο Νιου Τζέρσεϊ δεν διαθέτει βενζίνη προς πώληση, ενώ περιορισμένα είναι τα αποθέματα και σε πετρέλαιο. Και αυτά συμβαίνουν καθώς η θερμοκρασία στην περιοχή είναι πολύ χαμηλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα