ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΑΕΙ

21:20 8/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Νέα συνεδρίαση είχαν απόψε οι πρυτάνεις για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια.

Οι πρυτάνεις συνεδρίασαν απόψε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, επισημαίνοντας για ακόμη μία φορά πως το γεγονός ότι δεν έχουν απελευθερωθεί οι προϋπολογισμοί των ιδρυμάτων και συντηρούνται με δωδεκατημόρια (δόσεις) δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των ιδρυμάτων, αλλά και στη σίτιση και στέγαση των φοιτητών.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι το πρόβλημα θα γίνει ακόμη ασφυκτικότερο, καθώς τον Αύγουστο λήγει η θητεία των νυν διοικήσεων και αν δεν έχουν νέες διοικήσεις, τα Πανεπιστήμια

θα μείνουν ακέφαλα.

Αύριο θα συναντηθούν εκ νέου στο υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της σύσκεψης της Επιτροπής που θα παρουσιάσει αλλαγές για την εφαρμογή του νέου νόμου. Μάλιστα αναμένεται να θέσουν εκ νέου θέμα απελευθέρωσης των προϋπολογισμών τους.

Υπενθυμίζεται, ότι ο νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, παραμένει ανεφάρμοστος, καθώς στα περισσότερα ιδρύματα δεν έχουν γίνει οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων συμβουλίων διοίκησης. Βάσει του νόμου, τα πανεπιστήμια που δεν έχουν εκλέξει διοικήσεις δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν. Πριν από λίγο καιρό το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να συνεχισθεί η χρηματοδότησή τους, με δωδεκατημόρια και ξεκίνησε διάλογο για το ζήτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα