Συνεδριάζουν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί σήμερα, στις 12, την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, σε κοινή συνεδρίαση με την Πολιτική Γραμματεία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει διπλό στόχο με αυτή τη συνεδρίαση: αφενός, να επιτεθεί εκ νέου με σφοδρότητα στην κυβέρνηση εφ’ όλης της ύλης, αφετέρου να υπερβεί τις εσωκομματικές γκρίνιες.
Για το λόγο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας

θα επιτεθεί στην κυβέρνηση για όλα τα θέματα, ενώ θα αφιερώσει μεγάλο μέρος της ομιλίας του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κατηγορήσει τον κ. Σαμαρά πως ετοιμάζεται να δεχθεί τα νέα μέτρα, ενώ θα επικαλεστεί τις δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ για να υπογραμμίσει πως ο πρωθυπουργός αδυνατεί να κάνει πολιτική διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Επίσης, θα επιτεθεί με δριμύτητα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, κυρίως σε ό,τι αφορά την υπόθεση των υποβρυχίων.

Όλα στο τραπέζι

Ωστόσο, η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος κάθε άλλο παρά ανέφελη θα είναι. Οι διαφορετικές απόψεις, αλλά και η «μουρμούρα», που ακούστηκε στο εσωτερικό του κόμματος για την υπερψήφιση της τροπολογίας Μιχελάκη για την αναστολή χρηματοδότησης Χρυσής Αυγής προκάλεσε εσωκομματική τρικυμία, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επεσήμαιναν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «νομιμοποιεί τον τρομονόμο».
Στο πλαίσιο αυτό, όταν οι πόρτες κλείσουν και οι δημοσιογράφοι αποχωρήσουν από την αίθουσα, αναμένεται να διεξαχθεί μία έντονη συζήτηση. Στη συζήτηση αυτή, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας δε θα κρύψει, σύμφωνα με συνομιλητές του, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι «λαφαζανικοί» ακολούθησαν την κεντρική απόφαση και δεν δημιούργησαν ρήγμα στη συνοχή του κόμματος. Πάντως, από αρκετούς «λαφαζανικούς» αναμένεται να ακουστεί έντονη κριτική σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία διαφοροποιήθηκε και ψήφισε «παρών».

Keywords
Τυχαία Θέματα