Συνέδριο για την προσφορά του ΠΑΣΟΚ

10:15 4/7/2013 - Πηγή: Matrix24

«Ο Ανδρέας ανήκει στην ιστορία, τη συλλογική συνείδηση και μνήμη των Ελλήνων πολιτών, όχι μόνο μίας παράταξης», επανέλαβε τη δήλωση που είχε κάνει στην επέτειο του θανάτου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως «δεν θέλησε να εξωραΐσει την μνήμη του, θέλησε να την αφήσει στον διαρκή λαϊκό έλεγχο, που τελικά είναι ο έλεγχος της ζωντανής εθνικής μνήμης και η ουσιαστική ιστορική καταγραφή».

Κατόπιν

τούτου, και αφού ξεκαθάρισε πως «δεν περιμένουμε πιστοποιητικά ιστορικών φρονημάτων ή δημοκρατικής ή κοινωνικής επιτυχίας από κανέναν κύριο Βορίδη, από κανέναν κύριο Πολύδωρα, από κανέναν», προανήγγειλε έναν εορτασμό της 3ης Σεπτέμβρη φέτος, διαφορετικό από τους άλλους. Με ένα μεγάλο διήμερο επιστημονικοπολιτικό συνέδριο που θα αξιολογήσει την πορεία της παράταξης και στόχο θα έχει να αναδείξει τις αλλαγές που κατάφερε εν πολλοίς το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, από το 1974 ως σήμερα.

«Θα γιορτάσουμε φέτος την 3η του Σεπτέμβρη με διαφορετικό τρόπο, όχι με μία εκδήλωση όπου ο εκάστοτε Αρχηγός του κόμματος εκφωνεί έναν λόγο άλλοτε σημαντικό, άλλοτε λιγότερο σημαντικό και κοινότοπο. Θα γιορτάσουμε την 3η του Σεπτέμβρη λίγο πριν κλείσουν τα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης και της ίδρυσης του κόμματος με ένα μεγάλο διήμερο επιστημονικοπολιτικό συνέδριο που θα αξιολογήσει με ειλικρίνεια την πορεία της παράταξης, παράλληλα με την πορεία της χώρας από το 1974 μέχρι το 2014 για να θυμηθούμε, για να μάθουμε, για να ανατρέψουμε στερεότυπα, για να αποκαταστήσουμε αδικίες», είπε, προαναγγέλλοντας τοποθετήσεις ιστορικών και νεότερων στελεχών, καθώς και επιστημόνων που θα τεκμηριώσουν τις απόψεις τους.

Οι τοποθετήσεις των στελεχών

Ελάχιστοι μόνο βουλευτές πήραν χθες τον λόγο στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ αυτών ξεχώρισε ο Κώστας Σκανδαλίδης που έδειξε να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στον Αντώνη Σαμαρά για τους χειρισμούς του, κατηγορώντας τον ότι επέλεξε τη ρήξη στο ζήτημα της ΕΡΤ για να πάει σε εκλογές. «Παρά το λάθος του Φώτη Κουβέλη, δεν μπορούμε να παραβλέπουμε την νοοτροπία του Αντώνη Σαμαρά για επιμονή στη λειτουργία μονοκομματικής κυβέρνησης», είπε, προειδοποιώντας ότι δεν μπορούν να μιλούν για στρατηγική συμφωνία με τη ΝΔ ως τη μόνη προοπτική για την χώρα. «Εξάλλου, η ίδια στελέχωση της κυβέρνησης, από την πλευρά της ΝΔ, την εμφανίζει τρία κλικ δεξιότερα», είπε. Δήλωσε ανήσυχος για την μη ύπαρξη ακόμα γραπτού κειμένου προγραμματικής συμφωνίας και ζήτησε αυτό να απαιτηθεί.

Για «φιρφιρίκους» που βγαίνουν στα κανάλια και υποστηρίζουν πως όλα πήγαιναν καλά ως το 2011, όταν ακόμα ήταν υπουργοί, μίλησε ο Απόστολος Κακλαμάνης, «φωτογραφίζοντας» τον Γιάννη Ραγκούση, που δεν άργησε να απαντήσει δια …κοινωνικών μέσων δικτύωσης. «Από το 1974 πρωτοπόροι στην οικοδόμηση του πελατειακού κράτους που χρεοκόπησε την Ελλάδα, από το 2009 μπροστάρηδες στην αντίσταση σε κάθε μεταρρύθμιση και πάντα υβριστές του καινούριου. Ποτέ δεν ήμασταν και ποτέ δεν θα γίνουμε ίδιοι», έγραψε στο Facebook ο πρώην υπουργός Εσωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα