«Σύννομη» η εκτέλεση των 200.000 συνταγών

Χαρακτηρίζει σύννομη την εκτέλεση των συνταγών και αφήνει αιχμές για το χρόνο που επέλεξε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ να δημοσιοποιήσει την υπόθεση, καθώς τη Δευτέρα ξεκινά η 48ωρη απεργία των φαρμακοποιών και η επ’ αόριστον διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Οργανισμού. «Όλως τυχαίως ανακαλύπτονται “κομπίνες” λίγο πριν από τις κινητοποιήσεις μας», υποστηρίζει ο ΠΦΣ

και κάνει λόγο για «υποτιθέμενη κομπίνα άνευ αντικειμένου»

Όπως εξηγεί, πρόκειται για επαναλαμβανόμενες συνταγές που εκτελέσθηκαν νομίμως τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου ενόψει και της επερχόμενης κινητοποίησης του κλάδου τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με το νόμο, ο ασφαλισμένος δικαιούται στις επαναλαμβανόμενες συνταγές να παίρνει τα φάρμακά του νωρίτερα και ο φαρμακοποιός να καταχωρίζει τη συνταγή. Όπως σημειώνει ο ΠΦΣ, λόγω της απεργίας εκείνες τις ημέρες οι ασφαλισμένοι έσπευσαν νωρίτερα να πάρουν τα φάρμακά τους, ενώ προς εξυπηρέτησή τους είχε «ανοίξει» και το σύστημα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΥΚΑ) για να δεχτεί τις συνταγές.

«Παραμένει αταλάντευτη και διακηρυγμένη θέση μας ότι όταν πρόκειται για πραγματικές παραβάσεις, αυτές πρέπει να τιμωρούνται αυστηρότατα», καταλήγει ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα