ΣΥΡΙΑ: ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ

Αυτή την είδηση μεταδίδουν από το πρωί τα αραβικά μέσα και προσδιορίζουν στους εξτρεμιστές, τάγματα από την Τυνησία, την Ιορδανία, το Ιράκ αλλά και άλλες χώρες του αραβικού κόσμου.

Σύμφωνα με λιβανέζικο δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι, Τυνήσιοι σαλαφιστές έχουν ταχθεί και πολεμούν στο πλευρό της συριακής οργάνωσης των αντικαθεστωτικών «al-Nusra», η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα και εδράζεται στην Συρία.

Στο σχολιασμό, το λιβανέζικο κανάλι υποστηρίζει ότι «η Συρία έχει γίνει το

δεύτερο Αφγανιστάν για τους μαχητές του ιερού πολέμου (τζιχάντ)». Επίσης, μετέδωσε ότι μέλη της Αλ Κάιντα από το γειτονικό Ιράκ πολεμούν εδώ και μέρες στην Συρία. Το ίδιο κάνουν και οι Ισλαμιστές από την Τυνησία, που ήρθαν για να επιβάλουν τον «ιερό νόμο της Σαρίας».

Συναγερμός έχει σημάνει ήδη και στην γειτονική Ιορδανία, καθώς, όπως μεταφέρουν τα τοπικά μέσα, οι Αρχές φοβούνται πως τα τάγματα των εξτρεμιστών ισλαμιστών, που μεταφέρθηκαν από την Ιορδανία στην Συρία, άμα τη αφίξει τους θα κινηθούν και  κατά του στρατού της Ιορδανίας.

Στο πεδίο των μαχών τώρα, οι δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ ανακατέλαβαν πληθώρα γειτονιών στην νότια Δαμασκό. Στο δε Χαλέπι οι καθεστωτικές δυνάμεις αναχαίτισαν την προσπάθεια των ανταρτών να πάρουν τον έλεγχο στο κέντρο της γκρεμισμένης, πλέον, πόλης.

Δείτε επίσης: ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα