ΣΥΡΙΖΑ: «Γελοία παράσταση»

15:08 5/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Οι δύο βουλευτές, που μετέχουν στην επιτροπή, γράφουν για στημένη φασιστική γελοία παράσταση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, καθώς και για οργανωμένη προβοκάτσια από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο,

με την πλήρη κατανόηση, ανοχή και συνεργασία του Χρ. Μαρκογιαννάκη.

«Ο στόχος ήταν να μετατραπεί η διαδικασία σε επικοινωνιακό σόου, ώστε να συγκαλυφθούν οι ευθύνες τελικά όλων των κυρίως εμπλεκομένων (Παπακωνσταντίνου- Διώτης- Βενιζέλος- Παπανδρέου)», υποστηρίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπερασπίζονται τη συνάδελφό τους, Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταγγέλλοντας «άθλια επιχείρηση» ταύτισής της με τον Ηλία Κασιδιάρη. Παράλληλα, δηλώνουν ότι «τη σεξιστική, εξυβριστική και απίστευτης χυδαιότητας προσωπική επίθεση εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου την παρακολούθησε το πανελλήνιο. Ο καθείς, ας βγάλει τα συμπεράσματά του».

ΟΙ Θοδ. Δρίτσας και Στ. Κοντονής κατέληξαν στη δήλωσή τους: «Εμείς, μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα επιμείνουμε, έστω και υπ΄αυτές τις άθλιες συνθήκες, να δίνουμε τη μάχη, ώστε το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ να αποκαλυφθεί πλήρως και ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί την αλήθεια.

Αποδοκιμάζει και η ΔΗΜΑΡ

«Οι εικόνες στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής προκαλούν θλίψη, ευτελίζουν τους θεσμούς και απαξιώνουν την πολιτική», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά. «Δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτή κατάσταση», επισημαίνει ότι «τα μέλη της Επιτροπής οφείλουν να εργαστούν για την ουσιαστική και σε βάθος έρευνα της υπόθεσης Λαγκάρντ και τη διακρίβωση της αλήθειας και όχι να καταλήγουν σε μια στείρα αντιπαράθεση».

Τέλος, ζητεί «να ενεργοποιηθούν όλες εκείνες οι διατάξεις των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για την αντιμετώπιση της φασιστικής συμπεριφοράς των βουλευτών της Χρυσής Αυγής».

Keywords
Τυχαία Θέματα