ΣΥΡΙΖΑ: «κακόγουστη επίδειξη πατριωτισμού» ο εθνικός ύμνος την ώρα της λειτουργίας

18:08 8/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο Θοδ. Δρίτσας χαρακτήρισε την ενέργεια του αγήματος «κακόγουστη επίδειξη πατριωτισμού, που κινείται στα όρια της ασέβειας [...] γιατί και για όσους πιστεύουν και για όσους αμφιβάλλουν το μήνυμα του “Θείου Πάθους” και της Ανάστασης δεν μπορεί παρά να είναι -και είναι- οικουμενικό και πανανθρώπινο».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε πως «επίζουμε οι αρμόδιοι της Εθνικής Άμυνας να μην επικαλεστούν το Προεδρικό Διάταγμα 210/1993 “Διατάξεις Πολεμικού Ναυτικού”, το οποίο προέβλεπε για τελετές-εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ανάστασης, την απόδοση τιμών στη σημαία με παιάνισμα από το εντεταλμένο άγημα του εμβατηρίου της σημαίας και εν συνεχεία του Εθνικού Ύμνου». Πρόσθεσε πως «ούτε βέβαια ήταν τυχαίο ότι ο παριστάμενος αρχιεπίσκοπος, οι ιερείς, οι ψάλτες και οι συμμετέχοντες στην Αναστάσιμη Ακολουθία, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, έμειναν εμβρόντητοι».

Ο Θοδ. Δρίτσας καυτηρίασε και την κάλυψη που παρείχε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο άγημα. «Είναι άραγε ηθελημένη η σύγχυση; Και ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενο του μηνύματος που επιδιώκει να εκπέμψει και μάλιστα μέσω twitter η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; Θα είχαν ενδιαφέρον κάποιες απαντήσεις για όλα αυτά», κατέληξε στη δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα