ΣΥΡΙΖΑ: ΣΚΟΝΤΑΨΕ ΣΤΟ ΔΕΚ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Για εμμονή στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κατηγορεί την τρικομματική κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά για την περίπτωση της ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων «ακυρώνει τις αποφάσεις για άμεση, αναγκαστική πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ».

«Η απόφαση αυτή ενισχύει τον αγώνα του εργατικού κινήματος και της αριστεράς, για να αποτραπεί μια από τις προωθούμενες μορφές ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ», τονίζει

στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκαθαρίζει, όμως, ότι: «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε όποιες ιδιωτικοποιήσεις ορυχείων εξόρυξης λιγνίτη, καθώς και των θερμοηλεκτρικών μονάδων», για να προσθέσει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια ΔΕΗ σύγχρονη, υγιή και ανταγωνιστική, ώστε να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας και να προσφέρει προσιτή και φθηνή ηλεκτρική ενέργεια στους πολίτες».

Κατήγγειλε δε τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της αγοράς ενέργειας με αναφορά στην περίπτωση της Energa και της Hellas Power. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι «στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι η ενίσχυση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, η εξοικονόμηση ενέργειας με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες και η σταδιακή αποδέσμευση από την εκμετάλλευση του λιγνίτη». Εξηγεί δε ότι «αυτή η διαδικασία μετάβασης πρέπει να εντάσσεται σ’ ένα ολοκληρωμένο δημόσιο σχεδιασμό με πρωταγωνιστικό ρόλο από μια ενιαία δημόσια ΔΕΗ, με δημόσιο έλεγχο των φυσικών πόρων και σεβασμό στα δημόσια αγαθά της υγείας και του περιβάλλοντος».

Keywords
Τυχαία Θέματα