Σύσκεψη για το γάλα γαϊδούρας

20:33 9/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Σε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο εξετάσθηκε η κατάρτιση του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου που θα επιτρέπει τη δυνατότητα εμπορικής αξιοποίησης του γάλακτος όνου, συμπεριλαμβανομένων των υγειονομικών προϋποθέσεων ώστε να μπορεί διατεθεί από τα καταστήματα τροφίμων, ανακοινώθηκε από το υπουργείο.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρακόπουλο το γάλα γαϊδούρας αποτελεί προϊόν με υψηλή διατροφική αξία το οποίο ήδη κυκλοφορεί στο εμπόριο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποφέρει οφέλη στους παραγωγούς και τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το

γάλα όνου έχει ιδιαίτερα υψηλή τιμή που ανά λίτρο μπορεί να ανέρχεται και σε 50 ευρώ. Οι αρχαίοι Έλληνες το θεωρούσαν μία άριστη θεραπεία για διάφορες ασθένειες, οι Ρωμαίοι το εξυμνούσαν ως ένα ποτό πολυτελείας. Είναι πολύ θρεπτικό, θεωρείται ότι είναι το πιο κοντινό γάλα στο μητρικό γάλα του ανθρώπου. Επίσης, είναι πολύ πιο εύπεπτο από όλα τα είδη γάλακτος. Μία πλούσια ποικιλία βιταμινών το καθιστούν ελκυστικό τόσο για την κατανάλωση όσο και για την περιποίηση της επιδερμίδας.

Η ιστορία, λέει, ότι η Bασίλισσα Kλεοπάτρα, η σύζυγος του Ρωμαίου αυτοκράτορα Νέρωνα καθώς και η αδελφή του Ναπολέοντα, χρησιμοποιούσαν το γάλα γαϊδάρου για τα καλλυντικά τους. Η πλούσια σύνθεση του γάλακτος το καθιστούν εξαιρετικό για την αντιγήρανση, τη θεραπεία των ρυτίδων καθώς και για την αναδιάρθρωση και αναγέννηση του προσώπου με εξαιρετικά αποτελέσματα. Έχει επίσης μεγάλα οφέλη στη θεραπεία για το ξηρό δέρμα, τα εκζέματα, την ακμή αλλά και την ψωρίαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα