Τα Άγρια Αγόρια «απειλούν» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Παρανοϊκοί show-men, με μια διεστραμμένη αντίληψη για την έννοια του θεάματος, παρουσιάζουν τα ανερμάτιστα νούμερά τους ακροβατώντας μεταξύ απειλής και γελοιότητας στην παράσταση «Άγρια Αγόρια ΙΙ». Μια απρόβλεπτη, νταντά compact επιθεώρηση βασισμένη σε κείμενα των Ουίλιαμ Μπάροουζ, Άλεν Γκίνσμπεργκ, Χάρολντ Πίντερ, Τομ Στόπαρντ, Πέντρο Πιέτρι, Μπρετ Ίστον Έλλις κ.ά.

Εμπνευσμένη από την εποχή των νταντά χάπενινγκς στο Café Voltaire της Ζυρίχης που προκαλούσαν

την απορία των θεατών με τα ακατανόητα, ασύνδετα ποιητικά δρώμενά τους αλλά και από τα ατίθασα νεαρά αγόρια με αντι-εξουσιαστικές εμμονές του Μπάροουζ που καταφεύγουν σε πάσης φύσεως μεταμφιέσεις προκειμένου να επιτύχουν τα τρομοκρατικά χτυπήματά τους, η παράσταση φιλοδοξεί να σατιρίσει την τρέχουσα πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, τη φούσκα του πλουτισμού, τις Πρέσβειρες Καλής Θελήσεως, την ακροδεξιά έκρηξη, την αριστερή αγκύλωση, τη μαζική κουλτούρα καθώς και τον εξουθένωση των συνειδήσεων που προκαλεί η χαοτική, αποσπασματική, θρυμματισμένη πραγματικότητα της σύγχρονης εποχής.

«Ένα είδος ικανότητας για συνδυαστικό παιχνίδι» αποκαλεί ο Έντουαρντ Σαίντ την νέα, ζωτική έννοια της πρωτοτυπίας. Σε αυτό το συνδυαστικό παιχνίδι επιδίδονται τα πέντε Άγρια Αγόρια ως δαιμόνιοι περφόρμερ που παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν και απαγγέλλουν ποίηση μέσα σε έναν στρόβιλο ρόλων και μεταμφιέσεων.

Συντελεστές παράστασης

Σκηνοθεσία: Σάκης Παπακωνσταντίνου. Δραματουργική επεξεργασία: Λουίζα Αρκουμανέα. Σκηνικά, φωτισμοί: Σταύρος Παπαγιάννης. Μουσική: Ευθύμης Θεοδόσης. Bίντεο: Χάρης Λαλούσης. Παίζουν οι: Δημήτρης Δημητρόπουλος, Aρης Λάσκος, Ιάσων Παπαματθαίου, Νίκος Σεβαστόπουλος, Νεκτάριος Σμυρνάκης. Στο βίντεο εμφανίζεται ο Άγγελος Παπαδημητρίου.

INFO: Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 11743 Aθήνα, 210 9212900 , www.theatroneoukosmou.gr/. Πέμπτη έως Κυριακή: 21:15. Κυριακή και απογευματινή: 19:00. Εισιτήρια: 15 ευρώ: κανονικό, 12 ευρώ: γενική είσοδος την Πέμπτη και την απογευματινή της Κυριακής, 8 ευρώ: φοιτητικό, 5 ευρώ: ατέλειες και με κάρτα ΟΑΕΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα