ΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα αλφαβητάρια με την υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος για την οποία κατηγορείται ο Ακης Τσοχατζόπουλος; Τι θέλει να πει ο συντάκτης του χειρόγραφου σημειώματος  που ζητάει απεγνωσμένα την αποδέσμευση βιβλίων;

Σύμφωνα με νομικούς που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση , η οποία τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας , τα αλφαβητάρια και τα βιβλία αντιστοιχούν σε διακίνηση χρημάτων.

«Να εξασφαλίσεις από τις συνεργασίες  μέχρι την τρίτη της Μεγάλης Εβδομάδας  την αποδέσμευση

των υπολοίπων βιβλίων (800), ώστε να τα δούμε σε λίγες μέρες.  Σχετικά με το ειδικό θέμα, που σου ζήτησα και  λόγω Πάσχα, ως ένδειξη ευαισθησίας και αλληλεγγύης για τις σκληρές συνθήκες ζωής  του κόσμου της εργασίας σήμερα, είναι ανάγκη να  εξασφαλιστούν 50-60 αλφαβητάρια  μέχρι την Μεγάλη Τρίτη», αναφέρεται σε ένα από τα εκατοντάδες χειρόγραφα σημειώματα που εντοπίστηκαν στο αρχείο του πάλαι ποτέ ισχυρού υπουργού .

Σε άλλα σημειώματα, ο Ακης Τσοχατζόπουλος φαίνεται ότι προκρίνει ως αναγκαία τη δημιουργία πολιτικού ομίλου και Ινστιτούτου παραγωγής  πολιτικής και στρατηγικής για μία ανάδειξη πόλου νέας πολιτικής εξουσίας.

Στις σημειώσεις του πάλι που αφορούν τον  BOSKO ο Ακης Τσοχατζόπουλος δεν κρύβει την ενόχλησή του  για  τη διαφορετική  ευνοϊκότερη μεταχείριση που επιφύλαξε το ΠΑΣΟΚ σε κάποιον παλαιό του συνεργάτη.

«Οι πληροφορίες μου λένε ότι εσύ κατάφερες και τα βρήκατε  με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Από τη στιγμή που τα βρήκες με αυτούς, μόνο για εσένα βέβαια, τα έχεις ήδη σπάσει μαζί μου! Οι δρόμοι μας  υποχρεωτικά είναι διαφορετικοί. Ανάγκη εντός  τίμιου ξεκαθαρίσματος  του συνολικού έργου  μας από το 1996 μέχρι σήμερα. Πώς θα γίνει αυτό; Προτείνω  να το συμφωνήσουμε -συζητήσουμε άμεσα- τώρα  να ανταλλάξουμε θέσεις και απόψεις. Τέλος, σου προτείνω να συμφωνήσουμε  από κοινού στην επόμενη συνάντησή μας  για ένα πρόσωπο  κοινής αποδοχής, που θα είναι αρκετά ισχυρός  και με δυνατότητες να μας βοηθήσει ουσιαστικά στο έργο μας», γράφει χαρακτηριστικά.

Τον πρώην υπουργό φαίνεται ότι απασχολούσε και η ποινική  του εμπλοκή και από τα χειρόγραφά  αποκαλύπτεται ότι  παρακολουθούσε στενά και την εξέλιξη στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, που χειρίστηκε η εφέτης- ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού. Η δικαστική λειτουργός , μέσω της ΜΟΚΑΣ (σ.σ. Κυπριακή Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος) , ήταν η πρώτη που είχε εντοπίσει ότι πίσω από την υπεράκτια εταιρεία Τοrcaso που εμπλέκεται στην αγοραπωλησία ακινήτων στην «υπόθεση Βατοπεδίου», αλλά και στην «υπόθεση Τσοχατζόπουλου» μέχρι το 2003 διαχειριστής ήταν ο εξάδερφος του πρώην Υπουργού, Νίκος Ζήγρας. Το εύρημα αυτό  αποτέλεσε την αρχή του νήματος για την απόδειξη της θεωρίας ότι δύο δικογραφίες  ,μπορεί να είναι τελικά και «συγκοινωνούντα δοχεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα