ΤΑ ΕΥΡΩ-ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΘΑ «ΣΩΣΟΥΝ» ΤΟΝ ΠΑΟ

09:45 9/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Tο matrix24.gr «μετράει» τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία του Παναθηναϊκού αν περάσει στη φάση των ομίλων του Champions League. Τί παίρνει αν περάσει στους ομίλους του Europa League και ποιά τα έσοδά του από την πρόκριση επί της Μάδεργουελ.


Έχετε διαβάσει κι ακούσει ουκ ολίγες φορές ότι ο Παναθηναϊκός

έχει ως βασικό στόχο να προκριθεί στους ομίλους του Champions League και με τα χρήματα που θα λάβει θα μπει στο… σωστό δρόμο και θα βρει το αντίδοτο στη δική του κρίση.

Το matrix24.gr θα αναλύσει τα πριμ που χορηγεί η UEFA την εφετινή σεζόν, όπερ σημαίνει τα χρήματα που θα βάλει ο Παναθηναϊκός στα ταμεία του αν προκριθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, μόνο η συμμετοχή στα πλέι οφ του Champions League εγγυάται 2.100.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους 20 συλλόγους που θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στους ομίλους. Άρα, ο Παναθηναϊκός θα πάρει το συγκεκριμένο ποσό μετά την πρόκρισή του σε αυτή τη φάση ύστερα από τις δύο νίκες επί της Μάδεργουελ. Από κει και πέρα, αν η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα μπορέσει και μπει στους ομίλους προσδοκά ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 15.000.000 ευρώ.

Αντίθετα, αν ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί τότε θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League και θα βάλει στα ταμεία του λιγότερα χρήματα. Συγκεκριμένα, θα λάβει το ποσό των 640.000 ευρώ και κάθε παιχνίδι σε αυτήν τη φάση θα παίρνει 60.000 ευρώ, ήτοι 1.000.000 ευρώ επιβεβαιωμένα έσοδα.

Σε αυτά προσθέστε τα 2.1 εκ. ευρώ που θα λάβει επειδή προκρίθηκε στα πλέι οφ του Champions League, αλλά και τα έσοδα που θα έχει στους ομίλους του Europa League από τα εισιτήρια, τα τηλεοπτικά και τα πριμ της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και αν οι «πράσινοι» δεν πάρουν βαθμό στο Europa League, θα πάρουν μίνιμουμ 5.000.000 ευρώ.

Για επιμύθιο να υπενθυμίσουμε πως για να προκριθεί ο Παναθηναϊκός στους ομίλους του Champions League θα πρέπει να ξεπεράσει (σε διπλούς αγώνες) μία εκ των Ουντινέζε, Μάλαγα, Γκλάντμπαχ, Φενέρμπαχτσε και Λιλ. Ο αντίπαλος θα γίνει γνωστός αύριο (Παρασκευή) μετά από κλήρωση. Σε περίπτωση που το Τριφύλλι θα αποκλειστεί τότε περνά αυτομάτως στους ομίλους του Europa League. Άρα, πέραν των χρημάτων που αναφέραμε παραπάνω -ανάλογα την περίπτωση- οι «πράσινοι» έχουν εξασφαλισμένα ευρωπαϊκά παιχνίδια τουλάχιστον μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα