Τα είπαν Αβραμόπουλος – Χέιγκ στο Λονδίνο

13:16 6/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Αποφασισμένος να «δυναμώσει περαιτέρω τους ισχυρούς δεσμούς των δύο κρατών» δήλωσε μετά το πέρας των συνομιλιών ο Βρετανός υπουργός, ενώ τόνισε ότι επιθυμεί μια πιο στενή συνεργασία σε θέματα που σχετίζονται με την ΕΕ και την ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Αβραμόπουλος, από την πλευρά του, έκανε λόγο για το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις Αθήνας- Λονδίνου και για τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, «που είναι πάντα ισχυροί» όπως επεσήμανε. «Ξεκινήσαμε αναβιώνοντας παλιές ισχυρές θέσεις και

σχέσεις» είπε ο κ. Αβραμόπουλος. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της ενεργοποίησης της επιτροπής βρετανο-ελληνικής φιλίας του βρετανικού κοινοβουλίου, με τη νέα της σύνθεση. Η διακομματική αυτή ομάδα της βρετανικής Βουλής θα έρχεται σε επαφή με Έλληνες βουλευτές, με στόχο να αναβαθμιστούν οι σχέσεις των δύο κρατών.

Η ατζέντα των συζητήσεων περιλάμβανε θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις όπως, η ναυτιλία, η εμπορική συνεργασία και η ενέργεια. Η κατάσταση στην Τουρκία, η κρίση στη Συρία, το Μεσανατολικό, το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, αλλά φυσικά και το Κυπριακό ήταν, επίσης, ζητήματα που απασχόλησαν τους δύο υπουργούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα