Τα επόμενα βήματα των Τραπεζών

11:13 1/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Η Alpha Bank συγκάλεσε για τη Σάββατο 6 Απριλίου τη σχετική συνέλευση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ωστόσο για την έγκριση της απόφασης αναμένεται ότι θα χρειαστεί και δεύτερη επαναληπτική συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου. Η τράπεζα σχεδιάζει να αντλήσει το σύνολο της ιδιωτικής συμμετοχής μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων. Οι όροι της αύξησης προβλέπουν μερική κατάργηση του δικαιώματος

προτίμησης των παλαιών μετόχων για ποσό ως 92,9 εκατ. ευρώ, ώστε να δοθούν κατά τη κρίση του Δ.Σ. δικαιώματα προτίμησης σε ευφήμως γνωστούς επενδυτές. Η Alpha σχεδιάζει να συγκεντρώσει ποσό ιδιωτικής συμμετοχής άνω του 10% που είναι το ελάχιστο όριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τράπεζα δεν επιθυμεί την έκδοση μετατρέψιμων ομολόγων ενώ επίσης στόχος της διοίκησης είναι να αποφευχθεί το reverse split.

Σε ότι αφορά την Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με πληροφορίες οι συνελεύσεις (θα χρειαστεί και δεύτερη επαναληπτική) θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Απριλίου. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει εξασφαλίσει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής μέσω στρατηγικών επενδυτών –όπως η Societe Generale- ωστόσο στόχος της διοίκησης είναι να συγκεντρώσει ποσό άνω του 10% του ορίου. Πριν την αύξηση κεφαλαίου η Τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσει σε reverse split, δηλαδή μείωση του αριθμού μετοχών.

Τέλος, σε ότι αφορά την Εθνική Τράπεζα αναμένεται ότι μέχρι την Τετάρτη θα συγκαλέσει τη Γενική Συνέλευση ενώ παράλληλα θα αποσαφηνιστεί το τι θα γίνει με την Eurobank λόγω της εμπλοκής που έχει παρουσιαστεί με την τρόικα. Ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών η τράπεζα δεν φαίνεται να έχει βάσιμες ελπίδες για να συγκεντρώσει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα