Τα έργα της τρόικας στην Ελλάδα αντικείμενο εξεταστικής επιτροπής

Στην επιτροπή αυτή θα κληθούν να καταθέσουν υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της τρόικας για ενδεχόμενες παραλείψεις και σφάλματα που σημειώθηκαν κατά την εμπλοκή της στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Το ακριβές αντικείμενο της επιτροπής θα προσδιοριστεί στη διάσκεψη των προέδρων την επόμενη σύνοδο της ολομέλειας στα μέσα Νοεμβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εξεταστική επιτροπή θα αξιολογήσει τη μεθοδολογία της τρόικας στη συγκέντρωση στοιχείων, τα κριτήρια λήψης αποφάσεων αλλά και το αν υπάρχει δημοκρατική νομιμοποίηση των αποφάσεων των εκπροσώπων των δανειστών κατά τη δράση

τους σε κράτη μέλη της Ευρωζώνης.

Εκτός των καταθέσεων η επιτροπή θα παραγγείλει ανεξάρτητες οικονομικές μελέτες, που θα αμφισβητούν τις υποθέσεις και τις προβλέψεις των Μνημονίων. Των εργασιών της επιτροπής θα ηγηθούν ο Αυστριακός βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος, Ότμαρ Κάρας και ο Γάλλος σοσιαλδημοκράτης, Λιμ Χονγκ Νγκοκ, με τη βοήθεια του Βέλγου βουλευτή των Πρασίνων, Φιλίπ Λαμπέρτ και του Ολλανδού συντηρητικού, Ντερκ Γιαν-Έπινκ. Η έκθεση της επιτροπής, εάν εγκριθεί, αναμένεται στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τον Απρίλιο του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα