Τα γυρίζει ο Βενιζέλος, επιχειρεί να «κλείσει» το θέμα των οικονομικών

16:30 9/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ πως το θέμα της «μαύρης τρύπας» του κόμματος ήρθε στη δημοσιότητα με στρεβλό και παράδοξο τρόπο. Παράλληλα, δικαιολόγησε την αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου, πλην όμως υποστήριξε ότι το κόμμα «έμπαινε μέσα» κάθε χρόνο, εξαιτίας των υπερβολικών δαπανών.

«Θεωρώ δικαιολογημένη την αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου

για τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τα ταξίδια», είπε ο κ.Βενιζέλος, ενθαρρύνοντας όποιον νομίζει ότι θίγεται, και διευκρινίζοντας ότι πρωτίστως αναφέρεται στον πρώην πρωθυπουργό, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Ο ίδιος, υποστήριξε ότι δεν έχει ακόμα υποβληθεί το πόρισμα των έξι εταιριών που διενήργησαν έρευνα στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας τώρα πως όταν τροφοδοτούνται εσωτερικές τριβές σε ένα κόμμα πρώτος στόχος είναι η σημερινή του ηγεσία. Επιχείρησε έτσι, να αποποιηθεί οποιασδήποτε ευθύνης για τις διαρροές που έγιναν στον Τύπο το τελευταίο διάστημα, αντιλαμβανόμενος προφανώς το κόστος που είχαν για το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον ίδιο προσωπικά και αποδοκιμάζοντάς τις, κάνοντας έτσι πολλούς να μιλούν για προσπάθεια να …κλείσει ή έστω να περιορίσει όσο γίνεται το θέμα τουλάχιστον ως την επίσημη κατάθεση του πορίσματος.

Εν τω μεταξύ, στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο έλεγχος των εταιριών υπήρξε οικειοθελής στο ΠΑΣΟΚ και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά το Σύνταγμα. Για πρώτη φορά μάλιστα φέρεται να ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα «μαύρης τρύπας», αναφερόμενος τώρα απλά στην ανάγκη να προσκομιστούν συμπληρωματικά παραστατικά, δεδομένου ότι τα προηγούμενα χρόνια η ετήσια διαχείριση των οικονομικών ήταν σταθερά ελλειμματική και κάθε χρόνο προέκυπτε νέο χρέος ύψους δέκα εκατομμυρίων, αφού οι δαπάνες άγγιζαν περίπου τα 30 εκατομμύρια ενώ τα έσοδα τα 20 εκατομμύρια.

Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος του κόμματος δεν λησμόνησε να αναφερθεί στη σημερινή ημέρα της Ευρώπης, την τρέχουσα επικαιρότητα, αλλά και τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα