Τα κόλπα της πανσέληνου

Κριός

Κριάρι μου δυναμικό, μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα και μετά από μερικές εβδομάδες αδράνειας -για να μην πω βαρεμάρας- το πλανητικό σκηνικό αλλάζει θεαματικά! Ο Ουρανός στο ζώδιό σου επιστρέφει, ω του θαύματος, σε ορθή πορεία (17/12) κάνοντας το Δόγμα του Σοκ που πρεσβεύει ο πλανήτης αυτός να δουλεύει ενίοτε υπέρ σου, αντί να σε τσακίζει. Ένας τομέας όπου θα δεις πρώτα κάποιες αλλαγές και οφέλη είναι ο τομέας της καριέρας και της

κοινωνικής, δημόσιας εικόνας σου. Με τον Ήλιο στον Αιγόκερω πλέον από 21/12 όλοι οι προβολείς είναι επάνω σου, επάνω στα επιτεύγματά σου, στον ιδιαίτερο τρόπο που έχεις να δουλεύεις και –βασικότατο- να φέρνεις χειροπιαστά αποτελέσματα. Με την Αφροδίτη ανάδρομη από την ίδια ημερομηνία, επίσης στον Αιγόκερω, προφανώς προσέχεις πολύ ανίερες συμμαχίες και λυκοφιλίες εντός επαγγελματικού χώρου.

Το σκονάκι της αστρολόγου σου: Με την πανσέληνο στις 17 του μήνα στον τομέα της επικοινωνίας σου να σχηματίζει αντίθεση με τον Ερμή, στη θέση σου δε θα ξεκινούσα καινούργιους κύκλους μαθητείας, θα το άφηνα για το Νέο Έτος.

Ταύρος

Η έμφαση των ημερών, Ταυράκι μου, είναι στον 9ο οίκο των πνευματικών σου αναζητήσεων, της μόρφωσης αλλά και των ταξιδιών (η αστρολόγος σου πιστεύει πως τα ταξίδια αποτελούν κλάδο παιδείας από μόνα τους, άλλωστε…). Έτσι, σημείωσε στην ατζέντα σου την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου, 21/12 ως πολύ ενδιαφέρουσα. Διότι ο Ήλιος εισέρχεται στον Αιγόκερω, και στον 9ο ηλιακό σου οίκο που προανέφερα, και λειτουργεί ως προβολέας ως προς το τι πρέπει να διορθωθεί, να αλλάξει, να εμπλουτιστεί στον τομέα αυτό. Όμως, την ίδια ακριβώς ημέρα και στο ίδιο ακριβώς ζώδιο, γυρνά η κυβερνήτης σου, η Αφροδίτη, σε ανάδρομη πορεία. Κοινώς, η πορεία που πρέπει να ακολουθήσεις είναι σαφέστατη, αλλά η εκκίνηση δεν θα είναι απλή. Πράγματι, με σας τους Ταύρους το δύσκολο είναι το να σηκωθείτε από τον καναπέ σας, άπαξ και το κάνετε μετά μεγαλουργείτε. Επίσης, δεν θα είναι προς όφελός σου μέχρι και τέλος Ιανουαρίου 2014 τα ερωτικά δούναι και λαβείν με ξένους και το εξωτερικό, ή οι ερωτικές ιστορίες εξ αποστάσεως.

Το σκονάκι της αστρολόγου σου: Η εβδομάδα είναι εντελώς ακατάλληλη για να ρισκάρεις οικονομικά, αν και μπορεί να σου έρθουν κάποια χρήματα από άλλους που δεν τα περίμενες ποτέ. Επίσης, ο Ουρανός ορθόδρομος πλέον «ισιώνει» το υποσυνείδητό σου απαλλάσσοντας σε και από φοβίες και από ερωτικές κακοτοπιές.

Δίδυμοι

Εδώ και πολύ καιρό παραπονιέσαι, Διδύμι, για την αστρολογική έμφαση στα επαγγελματικά και τα οικονομικά σου, και τη σιγή ιχθύος σε ότι αφορά στον έρωτα και το σεξ. Ε, να λοιπόν που ξαναμπαίνεις στο παιχνίδι και το comeback σου είναι πιο εντυπωσιακό κι από το sequel του Star Wars! Πώς να μην είναι; Στις 17 του μήνα στο ζώδιό σου συντελείται μία εντυπωσιακή πανσέληνος, η οποία σχηματίζει αντίθεση με τον κυβερνήτη σου, τον Ερμή. Ο άξονας Εγώ vs Ο Σημαντικός Άλλος της Ζωής μου παίρνει φωτιά και κίνηση, φωτιά παίρνουν τα βλέμματα, οι συζητήσεις, τα κινητά και τα mails! Ερωτευμένος και ζωντανός μετά από πολύ καιρό ως το τελευταίο σου κύτταρο, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά – το λες και «ο παράδεισος του Διδύμου»! Επίσης, το αμόρε παίζει και να προκύπτει μέσα από φιλικό κύκλο ή να είναι μέχρι χθες κολλητός/ή, να σου το πω κι αυτό για να μη λες μετά!

Το σκονάκι της αστρολόγου σου: Το σεξ ξαναμπαίνει στο μενού – Ήλιος και Αφροδίτη στον 8ο οίκο σου από 21/12, η δε Αφροδίτη ανάδρομη ως το τέλος Γενάρη του 2014. Το αντικείμενο του πόθου σου με αυτή την Αφροδίτη ενδέχεται να είναι από απρόσιτο (άλλο κοινωνικό στάτους;) μέχρι και τελείως δεσμευμένο (τύπου παντρεμένο, με δύο παιδιά, μεζονέτα και λαμπραντόρ). Στην πρώτη περίπτωση γκρεμίζεις κάστρα για να είστε μαζί, στη δεύτερη κόβεις ρόδα μυρωμένα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα γυρίσει πάλι στον ίσιο δρόμο η Αφροδίτη και τότε μαζί θα κλαίμε, κατάλαβες;

Καρκίνος

Ο Ήλιος μπαίνει δυναμικά στο ζώδιο του Αιγόκερω (21/12), που για σένα αντιπροσωπεύει τον τομέα των σχέσεων, της συντροφικότητας, του γάμου και των συνεργασιών σου – αντιλαμβάνεσαι λοιπόν πως ο τομέας αυτός αποκτά πολύ μεγάλη σπουδαιότητα και έμφαση. Αν υπάρχει μία σταθερή, υγιής, δοκιμασμένη σχέση που έχει αντέξει στα δύσκολα είναι πολύ πιθανή μία επισημοποίηση. Προσοχή όμως: την ίδια ακριβώς ημέρα και στο ίδιο ακριβώς ζώδιο, η Αφροδίτη γυρνά σε ανάδρομη πορεία ως το τέλος του Γενάρη του 2014. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως αν τα πλάνα σου περιλαμβάνουν δαχτυλίδια και I do, η αστρολόγος σου θα ήθελε να περιμένεις το Φλεβάρη. Ως τότε, δώσε βάρος στις ευκαιρίες στην καριέρα σου, που με τον Ουρανό ορθόδρομο από 17 του μήνα, αρχίζουν να σε εκπλήσσουν ευχάριστα.

Το σκονάκι της αστρολόγου σου: Η πανσέληνος στις 17 του μήνα θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «άλλα θέλω να πω και άλλα λέω» στην περίπτωσή σου. Zip the lip για μερικές μέρες, και σε ό,τι πληροφορία φτάνει ως εσένα μη δίνεις σημασία αν δεν κάνεις πρώτα double, ή μάλλον καλύτερα triple check! Προφανώς οι μέρες δεν είναι κατάλληλες για διευθέτηση θεμάτων με αδέλφια και γείτονες, έτσι;

Λέων

Μαζί με τον Αιγόκερω, Λιονταράκι μου, είσαι το ζώδιο εκείνο που αυτός/ή που έχεις πλάι σου πλαισιώνει/αναδεικνύει/επιβεβαιώνει το ποιος είσαι εσύ. Ως εκ τούτου, ποτέ δεν είναι τυχαίος. Πρέπει να είναι ένα λαμπερό, αυτόφωτο, θαυμαστό πλάσμα ΑΛΛΑ – και δεν το έγραψα τυχαία με κεφαλαία- να μην επισκιάζει ή απειλεί σε καμία περίπτωση εσένα. Μια τέτοια περίπτωση όμως ενδέχεται να αντιμετωπίσεις αυτή την εβδομάδα, με την Πανσέληνο στις 17 και την αντίθεσή της με τον Ερμή από τον τομέα των ερωτικών σου. Μία μικρή επαγγελματική κοντρίτσα με το έτερο ήμισυ ή ένας τρικούβερτος καυγάς για το φαίνεσθαι της σχέσης σας; Ό,τι και να είναι, δύσκολο να κρατήσεις την ψυχραιμία σου γιατί θα ανασύρεις ό,τι θυμάσαι και δε θυμάσαι από τους τελευταίους μήνες.

Το σκονάκι της αστρολόγου σου: Η είσοδος του Ήλιου στον Αιγόκερω και η ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης επίσης εκεί από 21/12 θα επιτρέψουν σε θέματα καθημερινότητας και ρουτίνας να σε απασχολήσουν τόσο ώστε να μην τα τινάξεις όλα στον αέρα.

Παρθένος

Ο κυβερνήτης σου, Ερμής, από το ζώδιο του Τοξότη, σχηματίζει όψη αντίθεσης με την πανσέληνο στους Διδύμους – θέματα οικογένειας, σπιτιού αλλά και πόρων εντείνονται και γίνονται πιο απαιτητικά από ποτέ. Υπάρχει μία καριέρα, ένα δημιουργικό όνειρο, μια επαγγελματική ή μορφωτική διέξοδος που σου γνέφει σαν τον πολικό αστέρα και που θέλεις σαν τρελός να ακολουθήσεις. Όμως, κάποιες υποχρεώσεις σου προς οικεία σου πρόσωπα ή κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες λειτουργούν σαν κινούμενη άμμος που σε τραβάει προς τα κάτω. Πνίγεσαι. Χαμογελάς σαρκαστικά, αλλά εγώ θα στο πω για μια ακόμα φορά πως η απάντηση είναι ο Έρωτας. Θα στο πει κι ο Ήλιος που στις 21 του μήνα μπαίνει στο ζώδιο του Αιγόκερω και στον 5ο ηλιακό σου οίκο. Και όχι, μην αφήσεις την ανάδρομη Αφροδίτη να σου χαλάσει (για πολύ) τα κέφια.

Το σκονάκι της αστρολόγου σου: Στις 17 του μήνα επιστρέφει ορθόδρομος ο Ουρανός στον Κριό, και αρχίζουν να διευθετούνται και να επιλύονται θέματα που χρόνιζαν με χρέη, τράπεζες, κληρονομικά, διατροφές διαζυγίων ή απλά, τα χρήματα που έχεις κοινά με τον Άλλο. Δεν το λες κακό, παραμονές Χριστουγέννων!

Ζυγός

Η επιστροφή του πλανήτη Σοκ & Δέος-λέγε με-και-Ουρανό σε ορθή πορεία πάλι με χρόνια με καιρούς, είναι μία ημερομηνία ορόσημο για τις σχέσεις σου, Ζυγάκι. Η ταλαιπωρία που έχεις τραβήξει και η ερωτική ξηρασία που έχει επικρατήσει υποχωρούν, με τον αγαπημένο τρόπο του Ουρανού. Ξαφνικά, εν ριπή οφθαλμού. Μη σε εκπλήξουν μεγάλες ανατροπές στον τομέα Έρωτας και Σχέσεις, μιας και οι νέες γνωριμίες, οι ερωτικές ευκαιρίες και οι κεραυνοβόλοι έρωτες έρχονται στο προσκήνιο. Το άλλο νόμισμα αυτής της ορθοδρόμησης, βέβαια, είναι ίσως το οριστικό τέλος μιας σχέσης που δεν έχει πλέον να δώσει τίποτα άλλο παρά μόνο στενοχώρια. Ξεπέρασε το μίσος σου για τους χωρισμούς και άσε να φύγει κάτι που γνωρίζεις πολύ καλά κατά βάθος πως δεν έχει καμία θέση στη ζωή σου. Θα αντικατασταθεί από κάτι καινούργιο και συναρπαστικό πριν καλά το καταλάβεις!

Το σκονάκι της αστρολόγου σου: Κι επειδή σε ξέρω, σου λέω προκαταβολικά πως δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να περιμένεις τον έρωτα το ξεροστάλιασμα και η απραξία. Μέχρι να φανεί στον ορίζοντα αυτό το κάτι, ασχολήσου με θέματα μορφωτικού ενδιαφέροντος ή με την οικογένειά σου. Και από τα δύο, μόνον όφελος έχεις να δεις!

Σκορπιός

Ποια ήταν η τελευταία φορά που προχώρησες φάση ή επίπεδο στη ζωή σου χωρίς να μεσολαβήσει κρίση; Ο λόγος που δυσκολεύεσαι να θυμηθείς είναι απλός: δεν έχει υπάρξει καμία τέτοια φορά. Αν βάλεις τώρα στην εξίσωση και το γεγονός ότι συνήθως αυτές τις κρίσεις τις δημιουργείς εσύ ο ίδιος, έχεις και την ερμηνεία της εισόδου του Ήλιου στον Αιγόκερω, και της στροφής της Αφροδίτης σε ανάδρομη πορεία στο ίδιο ζώδιο. Ο άξονας 3ου-9ου οίκου (μαθητεία – επέκταση) είναι εξαιρετικά ενεργοποιημένος, και το μονοπάτι σου είναι ξεκάθαρο. Συνήθως, με ένα Σκορπιό, με αυτό ολοκληρώνεις μια ανάλυση: όταν ο Σκορπιός βλέπει το δρόμο που θα τον πάει προς αυτό που θέλει, όλα τα κομμάτια του παζλ είναι στη θέση τους. Τι αστρολόγος όμως θα ήμουν αν δε σου έλεγα πως, τόσο λόγω ανάδρομης Αφροδίτης όσο και λόγω της πανσελήνου στον 8ο οίκο σου το οικονομικό είναι ένα θέμα που θα σε απασχολήσει/προβληματίσει/βασανίσει αρκετά ώσπου να βάλεις τα πράγματα στη σειρά που τα θέλεις;

Το σκονάκι της αστρολόγου σου: Με τον Ουρανό σε ευθεία πορεία πλέον στον Κριό, το να είσαι υγιής, να τρέφεσαι σωστά και να κοιμάσαι σαν άνθρωπος ακούγεται αυτονόητο αλλά δεν είναι: πρέπει να το φροντίσεις. Το σώμα σου είναι το εργαλείο σου, και το χρειάζεσαι σε άριστη κατάσταση!

Τοξότης

Με τον Ουρανό να επανέρχεται σε ορθή πορεία στον Κριό στις 17/2, ο Έρωτας είναι ένα τραινάκι που ξαναμπαίνει σε ράγες! Άλλο που δε θέλεις, μιας και τόσο ο Ήλιος στον Αιγόκερω όσο και η Αφροδίτη εκεί και μάλιστα ανάδρομη δε σε αφήνουν να αγιάσεις. Σου πετάνε στα μούτρα projects, κυρίως οικονομικής φύσης, ενώ εσύ το μόνο που θέλεις είναι να παραιτηθείς, να ερωτευθείς, να βγάλεις ένα εισιτήριο για κάπου μακριά και να μην επιστρέψεις ποτέ. Αυτό δεν είναι και τόσο απλησίαστο ενδεχόμενο πρέπει να ξέρεις. Θα σε βάλω σε mode προσεκτικών κινήσεων στα οικονομικά σου μέχρι και τέλος Γενάρη – με την Αφροδίτη ανάδρομη δεν κάνουμε μαγκιές χρηματικής φύσεως, δε δανείζουμε και, κυρίως, δε δανειζόμαστε. Επίσης, φροντίζουμε το σώμα μας και το αντιμετωπίζουμε με σεβασμό. Ναι, σου βάζω όριο στις κραιπάλες Χριστουγεννιάτικα αλλά αν δεν το κάνει αυτό η αστρολόγος σου θα το κάνει κανας γιατρός και δεν το θέλουμε αυτό, έτσι;

Το σκονάκι της αστρολόγου σου: Η πανσέληνος στις 17 του μήνα κάνει αντίθεση με τον Ερμή στο ζώδιό σου. Η λογική σου ενάντια στη λογική του Άλλου. Του Ενός, πολύ σημαντικού άλλου, και πρόκειται να καταλάβεις γιατί σε μία συναστρία δίνουμε τόση σημασία στον πλανήτη Ερμή…

Αιγόκερως

Το χειμερινό Ηλιοστάσιο που ορίζει την αρχή της εποχής του Αιγόκερω είναι μία πολύ έντονη, υπέροχη εποχή του χρόνου! 21 Δεκεμβρίου, η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου και ταυτόχρονα μια υπόσχεση φωτός, και ζωής: κάθε χειμώνας βλέπεις κυοφορεί την άνοιξη που έρχεται! Έτσι συμβαίνει και με σένα. Η είσοδος του Ήλιου στο ζώδιό σου, ακόμα και η ανάδρομη Αφροδίτη εκεί μέχρι τέλη Γενάρη, σηματοδοτεί πως παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, έχεις δικαίωμα στη χαρά της ζωής, στην ηδονή και στον Έρωτα. Το διάστημα της ανάδρομης κίνησης της Αφροδίτης ενδέχεται να επανακάμψουν παλιοί έρωτες, αλλά είναι μια χαρά διάστημα για να κρίνεις, να κατασταλάξεις και να διορθώσεις λάθη, δικά σου αλλά και των άλλων. Επίσης, επιστρέφει ο Ουρανός σε ορθή πορεία στον Κριό και, επιτέλους, βλέπεις τα της οικογένειάς σου να εξομαλύνονται θεαματικά.

Το σκονάκι της αστρολόγου σου: Αν καταφέρεις να αποφύγεις το «σπασμένο τηλέφωνο» κατά την πανσέληνο της 17/12, και να μην πάρεις στα σοβαρά τις πληροφορίες που θα φτάσουν ως εσένα αλλά ούτε και να τις αναπαράξεις, θα τα έχουμε καταφέρει περίφημα. Το ίδιο κι αν σταματήσεις να δουλεύεις σα νευρόσπαστο 18 ώρες ημερησίως και βάλεις πρόγραμμα τουλάχιστον στον ύπνο και το φαγητό σου, ευχαριστώ.

Υδροχόος

Με την Αφροδίτη ανάδρομη στον τομέα του υποσυνειδήτου σου από 21/12 είναι πιθανόν να αρχίσεις να ακούς φωνές μέσα στο κεφάλι σου, ακόμα και να συνομιλείς με φανταστικούς φίλους και εχθρούς. Ευτυχώς θα κρατήσει μόλις ένα μήνα, γιατί αν κρατούσε παραπάνω όλο και κάποιος φίλος σου θα τηλεφωνούσε να σε μαζέψουν Υδροχόε. Κι όμως, τα πράγματα αρχίζουν και αποκτούν ύφος και μορφή. Μοιάζεις να έχεις βρει τις απαντήσεις – αν όχι και τις λύσεις- σε θέματα καριέρας, και το ότι ακόμα μετράς τις δυνάμεις σου για να κάνεις το πρώτο βήμα δε σημαίνει πως αυτό θα είναι δειλό, άτολμο ή αποτυχημένο. Με τον Ουρανό σε ορθή πορεία στον τομέα της επικοινωνίας σου, οι σωστοί άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις βρίσκονται ως δια μαγείας, και σε βοηθούν να ξεπεράσεις γρίφους αλλά και γραφειοκρατικούς σκοπέλους.

Το σκονάκι της αστρολόγου σου: Η πανσέληνος της 17ης Δεκεμβρίου σου θυμίζει αυτό που είναι γνωστό τοις πάσι: δε θέλεις Εραστή/Ερωμένη, θέλεις Συνοδοιπόρο με πίστη και τσαγανό. Αν τον έχεις βρει μην τον χάσεις επειδή δεν μπορείς να μην έχεις τον τελευταίο λόγο, ή να παραδεχτείς πως έχεις φερθεί άσχημα.

Ιχθείς

Από τις 21/12 μέχρι και τέλος Γενάρη, τόσο ο Αιγοκερίσιος Ήλιος όσο και η ανάδρομη Αφροδίτη θα φροντίσουν να ξεσκαρτάρεις τον φιλικό σου κύκλο. Άτομα που δεν περάσουν τις εξετάσεις, θα σβηστούν από το χάρτη της ζωής σου κι εσύ θα μάθεις πως δεν έχει σημασία η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Τι να τους κάνεις τους 6536 γνωστούς και φίλους όταν, στα δύσκολα, δεν μπορείς να χτυπήσεις παρά 2-3 πόρτες, πάντα τις ίδιες; Ο εκλεκτισμός σου θα επεκταθεί και στο ερωτικό πεδίο, και δε θα βγεις διόλου χαμένο, Ψαράκι. Επίσης, η πανσέληνος στις 17/12 και η αντίθεσή της με τον Ερμή δηλώνει δυστοκία και έλλειψη κατανόησης από την οικογένειά σου σε κάποια θέματα επιλογών καριέρας, αλλά και ζωής γενικότερα. Βλέπεις τι συμβαίνει αν δεν βάζεις όρια; Οι άλλοι θεωρούν πως δικαιούνται να έχουν λόγο στη ζωή σου.

Το σκονάκι της αστρολόγου σου: Η επιστροφή του πλανήτη Ουρανού σε ορθή πορεία στον 2ο ηλιακό σου οίκο των χρημάτων και των εσόδων θα βοηθήσει αρκετά, φέρνοντας ευκαιρίες αλλά και υπέροχες, καινοτόμες ιδέες για να αυξήσεις το εισόδημά σου. Επίσης, αν σκέπτεσαι να ξεκινήσεις κάποια καινούργια διατροφή ή άθλημα, αυτή είναι μια χαρά περίοδος! Μιλάμε όμως για Ουρανό, οπότε φρόντισε να είναι κάτι πρωτότυπο!

Keywords
Χριστούγεννα, σοκ, sequel, star, κύτταρο, zip, double, triple, εκκρεμότητες, τραπεζες, παζλ, σημαίνει, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Κορμός Χριστουγέννων, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, φωτια, αλλαγη ωρας 2013, αποτελεσματα, χειμερινο ηλιοστασιο, ημερομήνια, χριστουγεννιατικα, συναστρια, αφροδιτη, βημα, διατροφη, ηδονη, θεμα, καριερα, κινητα, ονειρο, οροσημο, οψη, προγραμμα, star, zip, αμμος, ανοιξη, ανθρωπος, αξονας, απλα, ατζεντα, εβδομαδες, φαγητο, γεγονος, γινονται, δαχτυλιδια, δεος, διαστημα, δογμα, δογμα του σοκ, δωσει, δυναμικο, υπαρχει, εκκινηση, εκκρεμότητες, ελλειψη, εβδομαδα, ενιοτε, εξετασεις, εποχη, ερμης, ερχονται, ετος, ζωη, ζωδιο, ζωης, υγιης, ιδεες, ιδια, ιδιο, ηλιος, ημισυ, υπνο, υφος, θυμασαι, θυμιζει, οικο, κινηση, κύτταρο, λαθη, λογο, μακρια, μηνες, μισος, μορφη, μπορεις, μονα, νυχτα, παντα, ο ηλιος, ουρανος, οικογενεια, οφελος, παιδια, παζλ, πεδιο, πιστη, ποιοτητα, πορτες, ριπη, ροδα, σειρα, σκορπιος, σοκ, σωμα, ταλαιπωρια, ταξιδια, φτανει, φοβιες, φορα, χαρα, ψυχραιμια, ωρες, sequel, double, δικαιωμα, δωσε, ευθεια, εμφαση, ερωτες, για σενα, ιδιαιτερο, κοιμασαι, παιχνιδι, πληροφοριες, σημαίνει, τοξοτη, triple, τρελος, θελω να, θεματα, θεσεις, υπεροχη, χειμωνας
Τυχαία Θέματα