Τα κρυφά μέτρα και ο νέος εκβιασμός της τρόικας

13:29 7/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ, για τα οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτεί από φέτος, ζητάει η τρόικα για τη διετία 2015-2016.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», το τελεσίγραφο των δανειστών έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο μέγαρο Μαξίμου, καθώς αποστέλλεται 15 μέρες πριν οι αξιωματούχοι της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ φτάσουν στην Αθήνα για να θέσουν άλλον ένα εκβιασμό: «Πρώτα τα μέτρα και μετά η δόση».

Το νέο «πακέτο» λιτότητας περιλαμβάνει τα εξής μέτρα:

Εισφορά αλληλεγγύης έως το 2016Ειδικός φόρος κατανάλωσης σε χυμούς και αναψυκτικάΑύξηση στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιώνΝέα αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗΑύξηση στα τέλη κυκλοφορίαςΑναθεώρηση αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα

Το νέο «πακέτο» εκτιμάται ότι θα κλονίσει την πολιτική συνοχή της κυβέρνησης και είναι ικανό να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός δεσμευόταν όλο το προηγούμενο διάστημα ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Σεπτέμβριος προμηνύεται «καυτός» για την κυβέρνηση, με το Μαξίμου να θυμίζει «δωμάτιο πανικού» αναφορικά με το πως θα περάσει τα νέα μέτρα από τη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα