Τα μισά τρόφιμα πάνε στα …σκουπίδια

Βρετανική έρευνα αναφέρει ότι το 30% με 50% των τεσσάρων δισεκατομμυρίων τόνων τροφίμων που παράγονται ετησίως δεν καταναλώνεται ποτέ. Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ το ποσοστό αυτό είναι κοντά στο 50% ετησίως. Το Ίδρυμα Μηχανολόγων Μηχανικών επισημαίνει στην έκθεσή του ότι το φαινόμενο οφείλεται στις άσχημες συνθήκες συντήρησης, στις αυστηρές ημερομηνίες λήξης, στις μαζικές προσφορές προϊόντων από καταστήματα λιανικής και στη σχολαστικότητα των καταναλωτών. Η έρευνα λέει ακόμη ότι το 30% των λαχανικών στη Βρετανία δεν καταλήγει στα καταστήματα λόγω της …εμφάνισής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα