ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

20:05 7/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Το ζήτημα της σωτηρίας της ναυπηγικής βιομηχανίας τέθηκε σήμερα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων των πολιτικών αρχηγών της τριτοκομματικής κυβέρνησης, με τους Βενιζέλο και Κουβέλη να τίθενται κατηγορηματικά κατά της εφεδρείας και των απολύσεων στο Δημόσιο.

Στόχος μας είναι να διασώσουμε την ναυπηγική βιομηχανία και να ακολουθήσουμε την πολιτική εκείνη που

θα προστατεύει τις θέσεις εργασίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Πρόσθεσε δε ότι δεν είναι μόνο τα χρηματοπιστωτικά ζητήματα που πρέπει να απασχολούν αλλά και τα προβλήματα που αφορούν την κοινωνία, όπως η ανεργία.

Κληθείς να απαντήσει στο ζήτημα της Εφεδρείας είπε ότι «έχει αρνητική εμπειρία» τονίζοντας πως έχει δεσμευθεί πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο.

Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Αντίθετος με τη εργασιακή εφεδρεία ήταν και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κούβελης, ο οποίος την χαρακτήρισε «φιάσκο».

«Συζητήσαμε για το υπαρκτό πρόβλημα της λειτουργίας των Ναυπηγείων, στα οποία εργάζονται 2.500 άνθρωποι. Πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα αυτό το θέμα και μας απασχόλησε στη σημερινή μας συνάντηση με τον πρωθυπουργό» τόνισε ο κ Κουβέλης, ενώ όταν ρωτήθηκε για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας ήταν κάθετος: «Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με την εργασιακή εφεδρεία, διότι δεν δημιουργεί όφελος για τα δημοσιονομικά μας. Διώχνει στην ανεργία κι άλλους συμπολίτες μας και δεν είναι δυνατόν να προστίθενται κι άλλοι άνεργοι, Αυτό το μέτρο αποδείχθηκε φιάσκο στο μέτρο που εφαρμόστηκε».

Eν τω μεταξύ, στο υπουργείο Οικονομικών θα μεταβεί αύριο στις 16:00 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να ενημερωθεί για το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα