ΤΑ «ΟΧΙ» ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗ ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ …

Μία ακόμα δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τη Βίκυ Σταμάτη, που πληροφορήθηκε από τους δικηγόρους της ότι ο ανακριτής δεν πείστηκε πως πρέπει να εξεταστεί από πραγματογνώμονα. Ζητούμενο πλέον, είναι εάν το τελευταίο στάδιο της ανάκρισης  βρει τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου προφυλακισμένη ή ελεύθερη.

Σχεδόν τρεις μήνες συμπληρώνει στις γυναικείες  φυλακές του Κορυδαλλού η Βίκυ Σταμάτη, η οποία βλέπει ότι όλες οι προσπάθειές της να ανακτήσει τη χαμένη της

προσωπική ελευθερία και να αποδείξει την αθωότητά της πέφτουν στο κενό.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες που βρέθηκε στο κελί του Κορυδαλλού η Β. Σταμάτη έστειλε επιστολή στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου, υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, αίτηση για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ,ενώ πριν από λίγες μέρες για πολλοστή φορά ο επίσης προφυλακισμένος σύζυγός της Ακης Τσοχατζόπουλους ζήτησε την άμεση αποφυλάκιση της μητέρας του ανήλικου παιδιού της θεωρώντας ότι άδικα και παράνομα βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Οι δικαστές όμως, που γνωρίζουν σε βάθος τα στοιχεία της δικογραφίας και έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα να … ανοίξουν το κελί της φυλακής για τη Βίκυ Σταμάτη έχουν διαφορετική άποψη.

Με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται ύστερα και από την απόρριψη του πρόσφατου αιτήματός της, η κατηγορούμενη σχεδιάζει τις επόμενες δικονομικές της κινήσεις ,με γνώμονα πάντοτε να καταφέρει να βρεθεί το συντομότερο δυνατό κοντά στον ανήλικο γιό της, ο οποίος αναγκάζεται να διαμένει μαζί με τους γονείς της στη Φθιώτιδα στερούμενος και τους δύο γονείς του.

Η κατηγορούμενη έχει δικαίωμα να καταθέσει και άλλη μία αίτηση αποφυλάκισης, αποδεχόμενη τον ενδεχόμενο κίνδυνο να εισπράξει άλλο ένα όχι από τους δικαστές.

Από την πλευρά του ο ανακριτής θέλει να ολοκληρώσει τη μελέτη και την αξιολόγηση κυρίως των στοιχείων που έχουν προκύψει από το πλούσιο αρχείο που τηρούσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Και όπως, όλα δείχνουν μόλις πάρει στα χέρια του συγκεκριμένες απαντήσεις που αναμένει από αιτήματα δικαστικής συνδρομής και τράπεζες θα δρομολογήσει αμέσως και τη συμπληρωματική απολογία των κατηγορουμένων, οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για όλα όσα αρνήθηκαν στο πρώτο στάδιο της δικαστικής έρευνας.

Το μεγάλο ερώτημα, που κανένας δεν μπορεί εκ των προτέρων να δώσει απάντηση, είναι το τελευταίο στάδιο της ανάκρισης θα βρει τη Βίκυ Σταμάτη προφυλακισμένη ή ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα