ΤΑ ΟΠΛΑ ΔΕΝ ΣΙΓΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Εύθραυστη, αν δεν έσπασε ήδη, είναι η εκεχειρία που συμφωνήθηκε στην Συρία με αφορμή τη μουσουλμανική γιορτή Εϊντ αλ Άντχα. Από το πρωί αναφέρονται σποραδικές ανταλλαγές πυρών ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες μεταξύ των οποίων και παιδιά. 

Το Συριακό Παραρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνει  λόγο για δεκάδες νεκρούς και τραυματίες από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε παιδική χαρά στη νότια Δαμασκό.

“Η έκρηξη ενός παγιδευμένου

αυτοκινήτου μπροστά από το τέμενος Όμαρ Ιμπν Χάταμπ, στην συνοικία Νταφ αλ Σάουκ, προκάλεσε το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων”, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο.

Σημειώνεται ότι  Νταφ αλ Σάουκ είναι συνοικία στην οποία ζουν σουνίτες.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης από την έκρηξη έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι και έχουν τραυματισθεί άλλοι 30 μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Νωρίτερα η  διοίκηση του συριακού στρατού ανακοίνωσε ότι προέβη σε αντίποινα για “παραβιάσεις” της κατάπαυσης του πυρός τις οποίες διέπραξαν “ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες” εναντίον στρατιωτικών θέσεων σε διάφορα μέρη της χώρας.

“Ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες επιτέθηκαν σε στρατιωτικές θέσεις, παραβιάζοντας κατ’αυτόν τον τρόπο σαφώς την παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων την οποία προσυπέγραψε η διοίκηση του στρατού. Οι γενναίες μας ένοπλες δυνάμεις απαντούν σε αυτές τις παραβιάσεις και καταδιώκουν αυτές τις ομάδες”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του συριακού στρατού, η οποία μεταδόθηκε από την συριακή τηλεόραση.

Από τις σποραδικές αυτές συγκρούσεις εκτιμάται ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

Επίσης συγκρούσεις καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας αναφέρθηκαν κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Σφοδρά πυρά από πυροβόλα όπλα και ο ήχος από οβίδες ακουγόταν σήμερα κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία, κοντά στην συριακή πόλη Χαράμ, σύμφωνα με ανταποκριτή του Ρόιτερς.

Keywords
Τυχαία Θέματα