ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συγκρούονται απόψε στο κλειστό του ΟΑΚΑ (18:45, ΝΕΤ) στο πρώτο μεγάλο μπασκετικό ντέρμπι της σεζόν και το matrix24.gr καταγράφει τα ισχυρά όπλα των δύο μονομάχων.

Τα ατού του Παναθηναϊκού:

Η έδρα

Στα περσινά επτά παιχνίδια μεταξύ των δύο στο πρωτάθλημα (δύο στην κανονική περίοδο και πέντε στους

τελικούς) ο γηπεδούχος βρήκε τον τρόπο μνα επιβάλλει το νόμο του και στα επτά. Γενικά μιλώντας, σε τέτοιου είδους παιχνίδια ο παράγων έδρα παίζει ισχυρό ρόλο διαχρονικά.

Η δίψα για ρεβάνς

Ο Παναθηναϊκός έχασε πέρυσι το στέμμα του ελληνικού μπάσκετ μετά από 10 χρόνια συνεχούς κυριαρχίας. Εστω και αν από το περσινό ρόστερ έχουν απομείνει στην ομάδα μόλις δύο παίκτες (Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής) η δίψα για ρεβάνς για την απώλεια του περσινού τίτλου υφίσταται. Οι παλιοί έτσι και αλλιώς φρόντισαν να την περάσουν στους καινούργιους.

Ο οίστρος του Σχορτσανίτη

Ο πάλαι ποτέ σέντερ του Ολυμπιακού έχει ξεκινήσει φουριόζος τη σεζόν με τον Παναθηναϊκό. Ωρες-ώρες μοιάζει ασταμάτητος. Προφανώς από τη δική του απόδοση θα εξαρτηθούν πολλά στο αποψινό παιχνίδι καθώς ο Ολυμπιακός δεν έχει παίκτη στα δικά του κυβικά.

Η πείρα του Διαμαντίδη

Χρόνια στο…κουρμπέτι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ξέρει πολύ καλά πως να χειριστεί τέτοιου είδους ματς. Φέτος, με τη μεγάλη ανανέωση που έχει γίνει στο ρόστερ, στους ώμους του 3D πέφτει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

Ο παράγων ψυχολογία

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από δύο νίκες. Δύσκολες, αλλά νίκες. Ο Ολυμπιακός μόλις την Παρασκευή συνετρίβη από την Εφές.

Τα ατού του Ολυμπιακού:

Η αύρα των τίτλων

Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο πρωταθλητής Ελλάδας, αλλά και Ευρώπης. Και μετά από πολλά χρόνια θα μπει στο παρκέ με την αύρα των μεγάλων τίτλων να τον συνοδεύει.

Η ομοιογένεια

Το ρόστερ των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας άλλαξε ελάχιστα σε σχέση με πέρυσι. Εφυγαν οι Κέσελι, Παπαδόπουλος, Γλυνιαδάκης και Πελεκάνος, ήρθαν οι Περπέρογλου και Μαυροειδής. Ο βασικός κορμός της ομάδας των θριάμβων διατηρήθηκε αναλλοίωτος, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που άλλαξε σχεδόν τα πάντα.

Η κλάση του Σπανούλη

Ο MVP του περσινού φάιναλ φορ, ίσως ο καλύτερος παίκτης τούτη την ώρα στην Ευρωλίγκα, μπορεί να σφραγίσει τη μοίρα ενός τέτοιου ματς. Ο V-Span έχει αποδείξει πολλάκις ότι είναι παίκτης των μεγάλων αγώνων.

Το …γλυκό σουτ του Περπέρογλου

Ο μέχρι και το προηγούμενο καλοκαίρι πράσινος Περπέρογλου έχει ταιριάξει τέλεια με τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού, λες και έπαιζε χρόνια στην ομάδα. Το γλυκό σουτ από μεσαία και μακρινή απόσταση ίσως κρίνει πολλά.

Το πάθος του Χάινς

Ο Αμερικανός έχει τρομερή καρδιά και σήμερα αυτό είναι ένα στοιχείο που θα χρειαστεί όχι μόνο στην επίθεση αλλά και στην άμυνα. Στις πλάτες του εξαιρετικού Χαινς θα πέσει ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης για το μαρκάρισμα του Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα