Τα «σενάρια φαντασίας» παρείσφρησαν στην έκθεση του ΓΛΚ

16:08 5/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Προφανώς και δεν ήταν δημιούργημα δημοσιογράφων, αλλά πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει το ακατάσχετο ποσό στα 600 ευρώ. Ωστόσο, λόγω των αντιδράσεων η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην υλοποίηση του μέτρου.

Η προχειρότητα όμως των υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας είναι τέτοια, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί στην έκθεση του Λογιστηρίου η σχετική διάταξη χωρίς να υπάρχει στο σχέδιο νόμου.

Τι έλεγε η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στις 11 Φεβρουαρίου:

«Σχετικά με δημοσιεύματα περί υποτιθέμενης μείωσης του ορίου κατασχέσεων για χρέη προς το Δημόσιο από τα 1.000 στα 600 ευρώ,

από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι δεν αντιμετωπίζεται τέτοιο ενδεχόμενο. Τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτελούν αντικείμενο φαντασίας και μόνο».

Αντιδράσεις στη Βουλή

Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ορίου στο ακατάσχετο ποσό μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά.

Για το θέμα του ακατάσχετου για χρέη προς το Δημόσιο ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ)ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις.

«Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ορίου του ακατάσχετου ποσού», είπε ο κ. Μαυραγάνης.

Ο Αντώνης Μπέζας (πρόεδρος της επιτροπής) ζήτησε ωστόσο από τον υφυπουργό να επιληφθεί του θέματος που έχει προκύψει με την διαφορά που υπάρχει μεταξύ της έκθεσης του ΓΛΚ και της διάταξης του ν/σ.

Ο Γ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε και στην πορεία των εσόδων λέγοντας: «Όπου υπάρχει αδυναμία πρέπει να επεμβαίνουμε και δεν δέχομαι αυτό που λένε βουλευτές της αντιπολίτευσης για κατάρρευση εσόδων. Όπου υπάρχει ανάγκη για επέμβαση εμείς θα το κάνουμε. Δεν θα περιμένουμε την φορολογική μεταρρύθμιση»…

Keywords
Τυχαία Θέματα