Τα στικάκια που κρύβουν μυστικά για την λίστα Λαγκάρντ

Το αποτέλεσμα είναι αντί το πεδίο να ξεκαθαρίζει όσο προχωρά η έρευνα και προκύπτουν νέα δεδομένα , να γίνεται ακόμα πιο ομιχλώδες σε σχέση με τον χρόνο και κυρίως με το δράστη που αλλοίωσε το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ. Και όπως όλα δείχνουν το μυστικό της λίστας , που βρίσκεται εδώ και μήνες στο επίκεντρο της πολιτικής και της δικαιοσύνης , βρίσκεται πλέον στο στικάκι, που πιθανότατα θα ανοιχθεί για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης όταν φτάσει στη Βουλή.

Και αυτό γιατί τα μέλη της προκαταρκτικής επιτροπής έχουν τον ρόλο εισαγγελέα και άρα μπορούν να διατάξουν τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης σε περίπτωση που δεν έχει γίνει κάτι παρόμοιο μέχρι τότε.

Πρόσωπο-κλειδί στην ιστορία είναι πάντως, σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα ενδείξεις, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης , επί των ημερών του οποίου φέρεται να δημιουργήθηκε το περίφημο στικάκι ,το οποίο έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης – Μουζακίτης . Οι εξηγήσεις που θα δώσει για το αδίκημα της νόθευσης στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ίσως φωτίσουν κάποιες σκοτεινές πλευρές της ιστορίας, καθώς όπως λέγεται, ο πρώην εισαγγελέας γνωρίζει καλά ένα μεγάλο κομμάτι της αλήθειας, αλλά παραμένει άγνωστο αν αποφασίσει να ανοίξει τα χαρτιά του.

Εν αναμονή των νέων καταθέσεων του Γ. Διώτη και του προκατόχου του στο ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρη οι οικονομικοί εισαγγελείς – εκτός άλλου απροόπτου- ολοκλήρωσαν την έρευνά τους εξετάζοντας ως μάρτυρα τον εξειδικευμένο σε θέματα πληροφορικής συνεργάτη του Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είχε κάνει την επιλογή των 20 μεγαλοκαταθετών, πυο δόθηκαν στον Γ. Καπελέρη σε ένα χαρτάκι για να ερευνήσει το φορολογικό τους προφίλ.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο ρήξης μεταξύ των εισαγγελέων που είχε διαφανεί με αφορμή την παρέμβαση ή μη της Υπηρεσίας Δίωξης οικονομικού εγκλήματος ο κ. Πεπόνης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία διαμάχη και καμία σύγκρουση με τον εποπτεύοντα των οικονομικών εισαγγελέων, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή. Χαρακτήρισε δε τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε πόλεμο μεταξύ τους αποκυήματα της φαντασίας . Η συνεργασία τους, πρόσθεσε, είναι άψογη και ουσιαστική με κοινό στόχο την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα