Τα βιντεοπαιχνίδια κάνουν καλό

Τα βιντεοπαιχνίδια έχουν «κακή φήμη λόγω της υπερβολικής ενασχόλησης των παικτών με αυτά, ωστόσο είναι “υπεραπλουστευτικό” να τα κατηγορούν για τα κακά της κοινωνίας», δήλωσε ο ο Τζέισον Αλερ, της μονάδας Gains Through Gaming του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας.

Αναγνώρισε ότι είναι «υποκριτικό να αρνηθούμε την πιθανή αρνητική επίδρασή τους»,αλλά διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει καμιά απόδειξη που να δείχνει ότι ένα βίαιο παιχνίδι κάνει τον παίκτη βίαιο».

Το συμπέρασμα μίας από τις μελέτες του πανεπιστημίου ήταν ότι τα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα που παίζουν, βρίσκονται σε καλύτερη

ψυχολογική κατάσταση, σε σχέση με αυτά που δεν παίζουν.

Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου του Τορόντο οι παίκτες των «βίαιων» βιντεοπαιχνιδιών με πυροβολισμούς βελτιώνουν τα αντανακλαστικά τους και την ικανότητα να επικεντρώνονται σε συγκεκριμένους στόχους.

Ερευνητές στο νοσοκομείο παίδων της Βοστόνης διαπίστωσαν ότι ένα παιχνίδι στο οποίο ο παίκτης πρέπει να πλήξει εχθρικά διαστημόπλοια αποφεύγοντας τα φιλικά, μπορεί να βοηθήσει τα βίαια παιδιά να πειθαρχούν τα συναισθήματά τους.

Φοιτητές του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας (USC) δημιύργησαν ένα παιχνίδι για το Νταρφούρ, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για την ανθρωπιστική κρίση σε αυτή την αφρικανική περιοχή.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα