Τα «υπαρξιακά» της ΔΗΜΑΡ βγήκαν στην επιφάνεια

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η απόφαση του Φώτη Κουβέλη να μην παραστούν στελέχη της ΔΗΜΑΡ στα πάνελ του μεταβατικού σχήματος της δημόσιας τηλεόρασης ήταν η αιτία, προκειμένου να βγουν στην επιφάνεια τα υπαρξιακά ζητήματα της ΔΗΜΑΡ και, συγκεκριμένα, η αποχώρησή της από την κυβέρνηση.

Τρία στελέχη της Εκτελεστικής Επιτροπής που είχαν διαφωνήσει και με την αποχώρηση Κουβέλη από την -τότε- τρικομματική κυβέρνηση, εξέφρασαν χθες

την έντονη διαφωνία τους με το εμπάργκο της ΔΗΜΑΡ στα πάνελ της ΔΤ. Οι Γιάννης Αντωνίου, Σταύρος Λιβαδάς και Γεράσιμος Γεωργάτος επισήμαναν, με κοινή δήλωσή τους, πως «σήμερα η ΔΤ αποτελεί μια υπαρκτή και καθ’ όλα νόμιμη πραγματικότητα και αναγνωρίζεται από την EBU ως η μόνη νόμιμη δημόσια τηλεόραση, έστω και στο μεταβατικό της στάδιο», ενώ κατηγόρησαν όσα στελέχη του κόμματος «είναι συχνοί θαμώνες του κατειλημμένου Ραδιομεγάρου». Παράλληλα, δεν παρέλειψαν να καταλογίσουν στους απολυμένους της ΕΡΤ, που βγάζουν κανονικό πρόγραμμα (το οποίο συνεχίζει να μεταδίδει το matrix24.gr) πως «έχουν κουρελιάσει κάθε έννοια νομιμότητας».

Στρατηγικές διαφωνίες

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, η διαφωνία στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ για την ΔΤ είναι η κορυφή του παγόβουνου. Επί της ουσίας, στο εσωτερικό του κόμματος του Φώτη Κουβέλη παραμένει ως εδραία διαχωριστική γραμμή η απόφαση του προέδρου του κόμματος για αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι οι τρεις διαφωνούντες, αφού εκφράζουν τη δική τους άποψη για την ΔΤ και την διαλυμένη ΕΡΤ, στη συνέχεια δεν κρύβουν τις στρατηγικού τύπου διαφωνίες τους με την πολιτική γραμμή της Αγίου Κωνσταντίνου. Φτάνουν, μάλιστα, στο σημείο, να καταλογίσουν στο κόμμα τους «ταύτιση με τη δημαγωγία και την πολιτική ανευθυνότητα». «Για άλλη μία φορά η ΔΗΜΑΡ σπεύδει να ταυτιστεί με τη δημαγωγία και την πολιτική ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης, διευρύνοντας το χάσμα με την ιδέα και το πολιτικό προφίλ της αριστεράς της ευθύνης, που αποτέλεσε ένα από τα ιδρυτικά χαρακτηριστικά του κόμματος», σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Μ’ άλλα λόγια, το δίλημμα «Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο» έχει μεταφερθεί και στο εσωτερικό του κόμματος και, όσοι γνωρίζουν καλά το εσωκομματικό πεδίο, προεξοφλούν ότι απ’ αυτό το δίπολο θα προκύψουν μελλοντικά σοβαρές εξελίξεις για τη ΔΗΜΑΡ…

Keywords
Τυχαία Θέματα