«Τακτική έντασης» από τη ΔΗΜΑΡ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η αρχή έγινε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, καθώς η ΔΗΜΑΡ αναδείχθηκε -σύμφωνα με τα στελέχη της- «δικαιωμένη για την πολιτική μάχη που έδωσε να περάσει το αντιρατσιστικό του Αντώνη Ρουπακιώτη».

Παράλληλα, χθες, κατόπιν εισήγησης του Φώτη Κουβέλη, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ εξέδωσε απόφαση με την οποία βάλλει με πυρ ομαδόν κατά του πρωθυπουργού. Το εκτελεστικό όργανο της

Αγίου Κωνσταντίνου χαρακτήρισε την στάση του κ. Σαμαρά ως «επιλογή κατώτερη των περιστάσεων, που αποδυναμώνει το κοινό δημοκρατικό πολιτικό στίγμα», ενώ η ΔΗΜΑΡ θα επαναφέρει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή το αίτημα για ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, το οποίο ουδέποτε εισήχθη στην Ολομέλεια.

Παράλληλα, η Αγίου Κωνσταντίνου αναμένεται να τεθεί εναντίον της κυβέρνησης και σε ό,τι αφορά την περίφημη «θεωρία των δύο άκρων».

«Πρέπει να αποδομήσουμε τη στρατηγική της έντασης, της βίας και του αίματος της Χρυσής Αυγής, θέτοντας πάνω απ’ όλα την ομαλότητα», είναι το μήνυμα που εκπέμπει η ΔΗΜΑΡ, η οποία αναμένεται να πάρει εκ νέου πολιτικές πρωτοβουλίες για τη «δημιουργία ενός αρραγούς μετώπου των δημοκρατικών δυνάμεων εναντίον της νεοναζιστικής βίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα