ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

14:20 7/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνουν οι Φαρμακοποιοί, ενώ αδυναμία να τροφοδοτήσουν την αγορά δηλώνουν οι προμηθευτές, παρά τις προσπάθειες της υπηρεσιακής κυβέρνησης να πληρώσει μέρος των οφειλών. Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει την καταβολή χρημάτων. Στη μέση ασθενείς και ασφαλισμένοι.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

«’Η όλοι ή κανένα» ήταν η απάντηση του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) στην πρόταση για συνδρομή 100 φαρμακείων

σε όλη τη χώρα στη διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους. Το «σκληρό μπλοκ» των Φαρμακοποιών, αυτό της Αττικής, έχει ξεκαθαρίζει πως θα αρχίσει την πίστωση όταν αποπληρωθούν όλα τα χρέη.

Την ίδια ώρα, οι Προμηθευτές αναλώσιμων Ιατρικών Ειδών, όπως γάζες, καθετήρες και γάντια, διευκρινίζουν πως το πάγωμα της χορήγησης υλικών στα 6 νοσοκομεία ήταν επιβεβλημένο, όπως και η άρση της πίστωσης στα υπόλοιπα. Ο λόγος είναι η πλήρης αδυναμία  να πληρώσουν τους δικούς τους  προμηθευτές και τις λοιπές υποχρεώσεις τους.

Ο Σύλλογος τους καλεί εκείνους «που θέτουν εμπόδια στην εκτέλεση των νόμιμων απαιτήσεών μας, τους προσκαλούμε να αφήσουν τα πολυτελή γραφεία τους και να μας επισκεφθούν ώστε να συνειδητοποιήσουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος μας».

Πάντως χθες ο Υπουργός Υγείας, Χρ. Κίττας ανακοίνωσε την άμεση πληρωμή με περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ Φαρμακοποιών, Προμηθευτών και Εργαζομένων.

Εν τω μεταξύ, στις εικόνες με τις ουρές στα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ έρχονται να προστεθούν οι ηλικιωμένοι κατάκοιτοι ασθενείς του Ασύλου Ανιάτων και οι ψυχασθενείς του Θεραπευτηρίου Λέρου, που όχι μόνο δεν λαμβάνουν τα φάρμακα τους αλλά υποσιτίζονται, αφού τα χρέη του ΕΟΠΥΥ έχουν αφήσει άδεια τα ταμεία των δομών.

Keywords
Τυχαία Θέματα