Ταξίδι-αστραπή για τον Αλέξη

Ωστόσο, εδώ, στην Ελλάδα, τα ΜΜΕ έχουν κατά κόρον χαρακτηρίσει ως «εξεταστική» την επιτροπή που έχει συσταθεί στην Ευρωβουλή, προκειμένου να εξετάσει κατά πόσον η τρόικα έχει το δικαίωμα να ζητεί όσα ζητεί από την Ελλάδα, χωρίς μάλιστα να λογοδοτεί σε κάποιον ευρωπαϊκό θεσμό.

Τη σχετική συζήτηση έχουν ανακινήσει στο Ευρωπαϊκό

Κοινοβούλιο οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και η όλη διαδικασία βρίσκεται υπό την αιγίδα του σοσιαλιστή προέδρου της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς και του –επίσης σοσιαλιστή- επικεφαλής της ευρωομάδας των S&D στην Ευρωβουλή.
Εκτός, όμως, των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, εξαιρετικά «ζεστός» με τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Εξ ου και όπως γράφει η εφημερίδα «Αυγή», ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στο Στρασβούργο, με δική του πρωτοβουλία, ώστε να έχει συναντήσεις επί του… θέματος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης « θα έχει σειρά συναντήσεων με τους ευρωβουλευτές -συνεισηγητές της Επιτροπής αυτής, Othmar Karas και Liem Hoang Ngoc, αλλά και σκιώδεις εισηγητές της Επιτροπής αυτής, από όλο το πολιτικό φάσμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα